Avis: Politikere vil rydde op i investeringsforeningers gebyrjungle

Børsen skriver, at Socialdemokraterne og De Konservative efterlyser mere gennemsigtighed med priserne i danske investeringsforeninger. Begge partier er klar til indgreb. (Opdateres)

Ifølge Børsen er der nu et stigende politisk pres på de danske investeringsforeninger, hvor erhvervsordførerne fra Socialdemokraterne og De Konservative er klar til at rydde op i de uigennemsigtige gebyrer og pengestrømme, der gemmer sig på markedet for investeringsforeninger i dag.

"Vi skal have undersøgt tingene til bunds og ryddet op i de uhensigtsmæssigheder, der ser ud til at være på det her felt," siger Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht til avisen.

Brian Mikkelsen fra De Konservative er enig.

"Jeg synes hele tiden, at der skal være transparens og mest mulig konkurrence. Det skal være fuldstændig klart for mig som kunde i en investeringsforening, hvad der er af omkostninger og til hvem. Og det er der nok ikke helt i dag. Det skal stå mere end sort på hvidt, hvad der er af omkostninger," siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Børsen har den seneste tid kørt artikel-serien "Investeringsforeninger under lup" og skrev bl.a. i går, at Finanstilsynet forbereder en omfattende undersøgelse af investeringsforeningernes bestyrelser. Finanstilsynet mistænker bestyrelserne for at være for tæt tilknyttet bankerne og indgå gebyraftaler, som er mere til gavn for bankerne end foreningernes medlemmer.

 

Investeringsforeninger: Nykredits kunder vil det hele eller ingenting 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også