Professor: Ingen grund til frygt hos bankkunder efter cyberangreb

Ved den type cyberangreb, som danske banker har været udsat for, overbelastes servere. Der stjæles ikke data.
Hackere har tirsdag lagt en række danske bankers hjemmesider ned. | Foto: Colourbox
Hackere har tirsdag lagt en række danske bankers hjemmesider ned. | Foto: Colourbox
Ritzau

Cyberangreb som dem, Nationalbanken og syv danske banker er blevet udsat for, har til formål at lægge hjemmesider ned. Ikke at stjæle data eller få adgang til konti.

Det fortæller Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.

”Der er ikke noget, der bliver hacket eller trængt ind i. Det er nogle services, der bliver utilgængelige i en periode,” siger han.

Derfor er der ifølge professoren ingen grund til, at bankkunder bør frygte, at hackerne skulle have fået adgang til deres konti eller data i forbindelse med angrebene på de finansielle institutioner.

Nationalbanken har oplyst, at den har været udsat for et overbelastningsangreb, som har gjort dens hjemmeside utilgængelig dele af mandag og tirsdag.

Tirsdag har Bankdata, der leverer it-løsninger til otte banker, været udsat for et lignende angreb, hvilket betød, at det var umuligt at tilgå syv af bankernes hjemmesider i en del af tirsdagen.

Angrebene kommer en måned efter et lignende angreb mod Forsvarsministeriet og ministeriets underliggende myndigheder såsom Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed.

Jens Myrup Pedersen bider både mærke i størrelsen på angrebene, og at der med danske institutioner er tale om prominente mål.

”Jeg mindes ikke at have set det i det her omfang før i Danmark,” siger han.

Foruden Nationalbanken var det Sydbank, Skjern Bank, Jyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Djurslands Bank og Kreditbanken, der blev påvirket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også