Dansk landbrug frygter ny konkursbølge

Landbruget frygter en ny konkursbølge efter sommerens tørke. "Til salg"-skiltene hober sig op som sorte pletter på landkortet. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
Foto: Gregers Tycho/Jyllands-Posten
RITZAU FINANS

En blanding af sommerens tørke og de lave svinepriser kan få en konkursbølge til at rulle ind over landbruget. Det har også fået flere landmænd til at sætte deres ejendom til salg, hvilket kan risikere at udhule erhvervets egenkapital.

"Det vil være meget alvorligt, hvis der sættes så meget til salg, at det trykker ejendomspriserne. Det vil gå direkte ind og trykke landmændenes egenkapitaler, som i forvejen er under pres på grund af de store driftsunderskud, der er udsigt til," siger Martin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer, til Jyllands-Posten Erhverv.

Ifølge Martin Merrild befinder landbruget sig i en yderst alvorlig situation. Tørken og de lave svinepriser ventes at føre til et samlet underskud på 7 mia. kr. Det sænker endnu engang sektorens egenkapital, som i forvejen har lidt efter de sidste ti års krise.

Martin Merrild mener ikke, at antallet af konkurser er alarmerende endnu, men desværre er det kun toppen af problemet.

Han mener dog, at landbruget stadig er i krise. Efter finanskrisen blev alle de lavthængende frugter plukket, og flere landmænd producerede og effektiviserede sig ud af krisen, men denne gang bliver det sværere ifølge formanden.

Stor svineproducent udskyder børsnotering

Nykredit går tilbage efter sidste års rekord

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også