FinansWatch

Politikere stærkt uenige med formand om Finanstilsynets håndtering af hvidvasksag

Finanstilsynets formand har udtalt, at Danske Bank-sagen har vist "uafhængigheden og skarpheden" hos vagthunden, men den udlægning deler hverken erhvervsministeren eller flere erhvervsordførere på Christiansborg.

David Lando | Foto: CBS

Flere politikere på Christiansborg kritiserer nu den udlægning af Finanstilsynets arbejde i sagen om hvidvask i Danske Bank, som tilsynets formand, David Lando, kom med i avisen i weekenden. Det skriver Berlingske Business.

I et interview med avisen udtalte David Lando, at han vurderede, at tilsynets "håndtering af sagen klart viser uafhængigheden og skarpheden hos Finanstilsynet." Men sådan har flere politikere ikke oplevet sagen.

"Det står i skærende kontrast til det, vi hørte forleden, hvor tilsynet erkendte, at man havde stolet for meget på Danske Bank og taget bankens udsagn for gode varer uden at have efterprøvet dem," siger Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen til Berlingske Business med henvisning til en tidligere udtalelse fra tilsynets ledelse om sagen.

Også erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) peger over for avisen på, at tilsynet burde have skredet tidligere ind i sagen og stolet mindre på Danske Bank, mens eksempelvis Enhedslistens erhvervsordfører Pelle Dragsted direkte siger, at Finanstilsynet ikke har gjort sit arbejde ordentligt.

Lando indtrådte som formand for Finanstilsynet i foråret som afløser for den tidligere formand og forhenværende Danske Bank-chef, Henrik Ramlau-Hansen, som forlod posten netop som følge af hvidvasksagen.

Politisk flertal for højere lønninger til nøgleansatte i Finanstilsynet

Finanstilsynet svarer igen på hvidvask-kritik

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs