FinansWatch

Sparbank klar til at udvande ejeren

Sparbank vil i kølvandet på ni måneder med nedskrivninger løfte aktiebegrænsningerne for at gøre sig klar til en kapitaludvidelse. Fonden bag banken har ikke penge til at deltage i udvidelsen.

Der skal nok flere penge til i Sparbank på et tidspunkt. I hvert fald lægger banken nu op til at ophæve de nuværende begrænsninger på både ejerskab og stemmeret, der hidtil har sikret Spar Vest Fonden, der sidder på 58 pct. af aktierne, magten i banken.

Det siger fonden og bankens bestyrelsesformand, Alex Hougaard Nielsen, til FinansWatch. Han bekræfter samtidig, at fonden, hvis største aktiv er aktier i banken, ikke er i en position til at deltage i en udvidelse, og derfor vil lade sig udvande.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs