Avis: Bankers kreditstyring dumper på stribe

Over 80 pct. af de banker, som Finanstilsynet aflægger besøg hos, dumper på kreditstyringen, skriver Børsen. (Opdateret 08.34)
Af Kasper Kronenberg

Børsen har gennemgået Finanstilsynets besøg hos 31 danske pengeinstitutter og der tegner sig et billede af en kreditstyring, som ikke altid er lige i skabet.

Ud af de 31 banker kritiserer tilsynet de 25 af bankerne for en for ringe håndtering af af långivningen og påbudt at stramme op omkring procedurerne for kreditstyring.

Beskyttet værksted

Hos professor Anders Grosen fra Handelshøjskolen i Århus mener han, at det er logisk med kritikken fra Finanstilsynet på lige nøjagtig de parametre.

"Det ville være bedre, at det var markedet, der screenede bankernes kvalitet end den departements-screening, som Finanstilsynet foretager i dag. Tilsynet er en slags beskyttet værksted. Bankerne skal tvinges til selv at hente kapital uden staten i ryggen,” siger Anders Grosen.

Hos Finanstilsynet er Ulrik Nødgaard ikke imponeret over bankernes præstationer på området.

"Det er utilfredsstillende, at vi i så mange situationer finder nedskrivninger, der er betydeligt større end bankerne og deres revisorer selv har fundet frem til. Man burde kunne forvente, at der skete en større tilnærmelse til vores nedskrivningspraksis,” siger Ulrik Nødgaard.

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også