FinansWatch

Avis: Bankers kreditstyring dumper på stribe

Over 80 pct. af de banker, som Finanstilsynet aflægger besøg hos, dumper på kreditstyringen, skriver Børsen. (Opdateret 08.34)

Børsen har gennemgået Finanstilsynets besøg hos 31 danske pengeinstitutter og der tegner sig et billede af en kreditstyring, som ikke altid er lige i skabet.

Ud af de 31 banker kritiserer tilsynet de 25 af bankerne for en for ringe håndtering af af långivningen og påbudt at stramme op omkring procedurerne for kreditstyring.

Beskyttet værksted

Hos professor Anders Grosen fra Handelshøjskolen i Århus mener han, at det er logisk med kritikken fra Finanstilsynet på lige nøjagtig de parametre.

"Det ville være bedre, at det var markedet, der screenede bankernes kvalitet end den departements-screening, som Finanstilsynet foretager i dag. Tilsynet er en slags beskyttet værksted. Bankerne skal tvinges til selv at hente kapital uden staten i ryggen,” siger Anders Grosen.

Hos Finanstilsynet er Ulrik Nødgaard ikke imponeret over bankernes præstationer på området.

"Det er utilfredsstillende, at vi i så mange situationer finder nedskrivninger, der er betydeligt større end bankerne og deres revisorer selv har fundet frem til. Man burde kunne forvente, at der skete en større tilnærmelse til vores nedskrivningspraksis,” siger Ulrik Nødgaard.

 

 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs