Sohn glæder sig over Bankpakke-brug

Mens han begræder Max Banks krak glæder landets nye erhvervsminister sig over, at det er lykkedes at bruge Bankpakke IV. Erhvervsministeriet oplyser ikke hvad Sparekassen Sjælland har bidraget for at få pakken i spil.

Prisen er indtil videre hemmelig. Men det lykkedes sent søndag aften at få Bankpakke IV bragt i spil ved første lejlighed. Og den udvikling glæder landets nye erhvervsminister Ole Sohn (SF).

"Det er en kedelig situation, Max Bank er havnet i. Finanstilsynets inspektion viste, at banken ikke længere levede op til lovens solvenskrav primært som følge af dårlige ejendomsengagementer. Jeg glæder mig over, at de nye konsolideringsinitiativer (den såkaldte Bankpakke IV), som et bredt politisk flertal i Folketinget står bag, har vist sin bæredygtighed," skriver erhvervsministeren i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Løsningen indebærer, at ingen indskydere eller andre private simple kreditorer i Max Bank kommer til at lide tab. Alle privatkunder og erhvervsengagementer under 5 mio. kr. bliver nu kunder i Sparekassen Sjælland. Det drejer sig om godt 30.000 kunder. De resterende knap 150 erhvervskunder bliver overført til Finansiel Stabilitet, hvor der arbejdes for en redelig afvikling, herunder at levedygtige engagementer kan videreføres."

Og mens de små kunder er sikret oplyser Erhvervsministeriet ikke hvilket haircut staten har måttet tage sine garanterede lån i banken. Men ellers er det fjerde bankkrak på et år ikke et tegn på en usund banksektor, lyder det fra Sohn.

"Kunderne er sikret, at de kan få udført de praktiske daglige bankforretninger som hidtil. Statens tab på den indskudte kapital i Max Bank samt den ydede individuelle statsgaranti vil blive dækket af indtægter under bankpakkerne, hvor der fortsat er overskud. Jeg vil gerne understrege, at Max Banks situation ikke ændrer ved, at den danske pengeinstitutsektor generelt er sund og levedygtig."

Mere:     

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også