FinansWatch

Frankrig og Belgien stiller garanti for Dexia-lån

Bankens aktiekurs er nede med en tredjedel i dag, det største fald nogensinde for banken. Men nu kommer staterne den pressede bank til undsætning (Opdateret 10.57)

Foto: Yves Logghe

På et bestyrelsesmøde i går aftes blev det drøftet, at løfte en række usunde aktiver over i en rød bank. Det blev ligeledes overvejet, om banken skal søge fusionspartnere til at køre den grønne dele videre.

På vej ind til et møde for EU's finansministre gjorde den belgiske finansminister, Didier Reynders, det klart, at de to lande vil bakke op om den kriseramte bank. Ifølge Bloomberg News er meldingen den samme fra den franske kollega, der lover, at man vil tage alle nødvendige skridt og garanterer alle Dexias lån.

Dexia er faldet voldsomt på børsen, efter Moody's placerede banken på listen over banker med negative udsigter for deres kreditvurdering og massive rygter om, at banken står over for en statsredning.

Efter meldingen ligger banken 23 pct. nede, det er en forbedring i forhold til et kursfald på små 40 pct. tidligere på dagen.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs