Frankrig og Belgien stiller garanti for Dexia-lån

Bankens aktiekurs er nede med en tredjedel i dag, det største fald nogensinde for banken. Men nu kommer staterne den pressede bank til undsætning (Opdateret 10.57)
Foto: Yves Logghe
Foto: Yves Logghe
Af Ritzau Finans

På et bestyrelsesmøde i går aftes blev det drøftet, at løfte en række usunde aktiver over i en rød bank. Det blev ligeledes overvejet, om banken skal søge fusionspartnere til at køre den grønne dele videre.

På vej ind til et møde for EU's finansministre gjorde den belgiske finansminister, Didier Reynders, det klart, at de to lande vil bakke op om den kriseramte bank. Ifølge Bloomberg News er meldingen den samme fra den franske kollega, der lover, at man vil tage alle nødvendige skridt og garanterer alle Dexias lån.

Dexia er faldet voldsomt på børsen, efter Moody's placerede banken på listen over banker med negative udsigter for deres kreditvurdering og massive rygter om, at banken står over for en statsredning.

Efter meldingen ligger banken 23 pct. nede, det er en forbedring i forhold til et kursfald på små 40 pct. tidligere på dagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også