Avis: Virksomheder dropper bankerne

Tusindvis af danske virksomheder har fundet en udvej, efter at mange banker har strammet kreditvilkårene og hævet renterne på grund af vigende indtjening og stigende tab.
Af Ritzau

De tager nemlig lån i deres mursten og udnytter de meget lave realkreditrenter, skriver ErhvervsBladet.

Siden finanskrisen satte ind i 2008, er banklån til firmaer faldet med 150 milliarder kroner - eller 25 procent - mens realkreditlån er steget med 100 milliarder kroner.

Og sidste år overhalede realkreditten ligefrem bankerne i lånepopularitet blandt danske firmaer.

I øjeblikket er renten på realkredit nærmest historisk lav: Renten på etårige flekslån ligger omkring halvanden procent, og med bidrag og diverse omkostninger er den årlige effektive rente dermed tæt på 2,5 procent.

Dét er meget billigere end banklån.

Ifølge Nationalbanken er renten i øjeblikket knap syv procent i gennemsnit for personligt ejede virksomheder, og især for kassekreditter kan små og mellemstore virksomheder betale endnu højere satser.

Der kan altså være gode penge at spare ved at bruge realkredit, og renten kan endda være på vej op hos bankerne, som efter et par hjemlige krak selv må betale mere for at låne ansvarlig kapital.

Håndværksrådet med 20.000 små og mellemstore medlemsvirksomheder er tilfreds med, at flere firmaer låner via realkreditten.

"Vi er kun glade for, at mange virksomheder låner andre steder, når bankerne strammer kreditpolitikken, og det vil nok fortsætte," siger politisk chef Frank Korsholm til ErhvervsBladet. /ritzau/

Virksomhedernes sult efter realkreditlån har toppet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også