FinansWatch

Staten taber 200 millioner på bankaktierDen danske stat har indtil videre tabt 200 mio. kr. på at eje aktier i danske småbanker.

Det har indtil videre kostet staten 200 mio. kr. at have aktier i småbanker som Max Bank og Århus Lokalbank. Det viser en foreløbig opgørelse over udgifter og indtægter fra de tre bankpakker, skriver Børsen.

”I forhold til de konverteringskurser, der blev anvendt, har staten til de aktuelle aktiekurser et urealiseret tab på 0,2 mia. kr.,” skriver økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i redegørelsen.

Staten ejer aktier i flere banker, fordi pengeinstitutterne i forbindelse med Bankpakke II fik mulighed for at konvertere en del af deres statslige hybridlån til aktiekapital. Desuden har flere banker betalt for Bankpakke I med deres egne aktier. Det gælder bl.a. Vordingborg Bank og Sparekassen Faaborg, hvor staten i begge banker ejer mere end 7 pct. af aktierne.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs