FinansWatch

Bundgaard og Lund nærmer sig Mercers globale top 10

De tidligere succesfulde stock-pickers fra bl.a. SEB, Bankinvest, Alfred Berg og Nordea, Peter Bundgaard og Anders Lund, har stor succes med global aktiefond, der er nummer 12 ud af 340 fonde på Mercer-liste.

De sluttede strøm til deres Bloomberg-terminal på det næsten værst tænkelige tidspunkt, i vinteren 2008, inden aktiemarkederne verden over blot 7 måneder senere brød i brand. Det gav den ellers succesrige trio, Peter Bundgaard, Anders Lund og Erik Simoni en hård start som selvstændige, men i takt med at verdensøkonomien langsomt er ved at komme op i gear, begynder de tre også at vise, hvorfor de igennem mange år var respekterede navne i den danske finansverden, for deres evne til at sammensætte en portefølje af aktier, der kunne slå de brede indeks.

Kritikere af trioen peger på, at nogle af succesérne skyldes store positioner i forholdsvis illikvide aktier, som var svære at komme af med på fornuftige kursniveauer, mens Bundgaard, Lund og Simoni nok vil ryste på hovedet af den kritik og blot skrive www.morningstar.dk i adresse-feltet i en tom browser og så ellers surfe lidt rundt og vise trioens bedrifter som porteføljeforvaltere med eget CVR-nummer og nyetableret domicil på en gammel gård i Nordsjælland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs