FinansWatch

Islamiske finanser vokser i den muslimske verden

Internationale banker er i skarp konkurrence med islamiske banker på sharia-ydelser. Det islamiske finansmarked spås en firdobling frem til 2012.

Indtil videre er den et velhaverfænomen. Den rentefri islamiske bank. Og kunderne er særligt velbeslåede arabere fra oliestaterne i Golfen. Men også Malaysia og Indonesien med store muslimske befolkninger er i front.

»Der er en voksende efterspørgsel på islamisk finansiering i Mellemøsten,« sagde chef for den islamiske afdeling i saudi-arabiske National Commercial Bank (NCB), Abdulrazak Elkhraijy, på en nylig i konference om islamisk finansiering i London.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs