FinansWatch

Carnegie-tradere frifindes i retten

Tre tidligere tradere fra investeringsbanken Carnegie, der har været sigtet for grov kursspekulation, er blevet frifundet ved retten i Stockholm.

Undersøgelsen af mændene, der alle er i 35-årsalderen, har skabt stor opmærksomhed i Sverige, fordi det er en af de største undersøgelser af kursmanipulation, som den svenske myndighed for økonomisk kriminalitet (EBM) har foretaget.

Det skriver dn.se.

Carnegie har hævdet, at mændene via kursfusk blæste tradingresultatet op med 630 mio. svenske kr., hvilket øgede den bonuspulje, de selv skulle have en del af.

Anklager anker måske

Tusindvis af handler er blevet gransket af EBM og finansielle eksperter i sagen om grov kursspekulation, hvilket kan give fængsel i op til fire år i Sverige.

Men retten fandt det ikke beviseligt, at de tiltalte har gjort noget ulovligt.

Til dn.se siger anklager Yngve Rydberg, at det ikke er umuligt, at han vil anke dommen, men at han først skal læse den igennem.

Mere fra FinansWatch

Mægler: Afkastlussing kan sætte skub i produktudvikling

Pensionister i pengenød: Ender 2022 med at tildele danske pensionister med udbetalinger fra et markedsrenteprodukt en lavere pensionsudbetaling, kan næste skridt være produktudvikling, siger partner i mæglervirksomheden Willistowerswatson, Erik Kongsted.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs