Medie: Nordea-kunder raser over skatteråd

En række Nordea-kunder med ejendomme i Spanien beskylder storbanken for at give skatteråd, som strider imod den spanske lovgivning, skriver Børsen.
Foto: Nordea
Foto: Nordea

Flere af Nordeas kunder med ejendomme i Spanien føler sig snydt, efter at banken har anbefalet sine kunder at købe finansielle produkter, der skal gøre det muligt at undgå arvebeskatning, men som nu bliver kendt ulovlige af de spanske skattemyndigheder. Det skriver Børsen.

”Det er skattesvindel. Uanset hvad Nordea siger, så er det skattesnyd,” siger Antonia Flores, ansat i advokatfirmaet Lawbird, som bl.a. repræsenterer Nordeas kunder, til Børsen.

Ifølge avisen mener Antonia Flores, at Nordeas enhed i Luxembourg, Nordea International Private Banking, har markedsført denne særlige skattemanøvre over for sine kunder frem til 2011-2012. Groft sagt går manøvren ud på at optage et boliglån, der dermed fjerner boligens friværdi, som ellers beskattes ved kundens død. Provenuet fra lånet kan så placeres i et af Nordeas forsikringsprodukter, der er fritaget for arvebeskatning, skriver Børsen.

Nordeas kommunikationschef, Jonas Torp, afviser, at banken skulle have markedsført produkter, som strider mod den spanske skattelovgivning.

Medie: Nordea samarbejder med flere end blot Mossack Fonseca

Nordea: "Vi overvejer at lukke 151 Panama-selskaber. De egentlige ejere har opdaget, at de er nødt til at betale noget i skat." 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også