Nordea har investorernes foretrukne ledelse

Nordea har den bedste ledelse blandt de finansielle virksomheder. Danske Bank halter fortsat bagefter, viser undersøgelse.
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels

Nordea med Christian Clausen i spidsen ryger ind på en 11. plads på listen over Danmarks bedste ledelsesteam. Danske Bank halter fortsat bagefter og lander på en 43. plads.

Det viser en undersøgelse som Jyllands-Posten og Dansk Aktie Analyse har lavet, hvor et panel af landets mest magtfulde porteføljeforvaltere er blevet bedt om at vurdere kvaliteten af topledelsen i de 50 vigtigste børsnoterede selskaber.

Listen rummer seks finansielle virksomheder. Nordea Bank er bedst placeret på en 11. plads, hvor topledelsens samlede karaktergennemsnit lander på 7,90, mens Topdanmark tager 13.-pladsen med karakteren 7,60. Jyske Bank er at finde på en 21. plads med karakteren 5,9. Tryg og Sydbank kommer ind på hhv. 29. og 33. pladsen med karakteren 4,4 og 4. Man skal helt ned til listen 43. plads for at finde Danske Bank, hvor topledelsen scorer 1,9 i karakter.

Listens førsteplads er indtaget af Novo Nordisk, hvor topledelsen modtager 10,9 i karakter.

"Det er overraskende, at Danske Bank fortsat bliver straffet så hårdt. Man har gjort meget for at rette op på bankens image, og store dele af af forretningen går ganske godt, herunder den danske. Alligevel har investorerne ikke megen tillid til Peter Straarups evne til at drive forretningen," siger direktør i Danske Aktie Analyse Peter Falk-Sørensen.

Topcheferne har fået point for deres troværdighed, strategiske evner og evnen til at skabe vækst, effektivitet og føre en god HR-politik.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også