FinansWatch

EU-politiker forlanger konkrete svar i høring om hvidvasksag

Jeppe Kofod (S) forventer, at både whistlebloweren og Danske Bank vil svare konkret under dagens høring i EU-parlamentet.

EU-parlamentarikeren Jeppe Kofod (S) | Foto: Ritzau Scanpix / Henning Bagger

Når der onsdag afholdes endnu en høring om hvidvask i EU-Parlamentet, forlanger Socialdemokraten Jeppe Kofod konkrete svar fra Danske Bank og whistlebloweren.

Det skriver Børsen.

Europaparlamentarikeren Jeppe Kofod vil især jagte svar på, om fortrolighedsklausulen mellem Danske Bank og den interne whistleblower, Howard Wilkinson, kan lægges frem.

"Vi har været igennem en høring i Folketinget, så man må gå ud fra, at whistlebloweren og Danske Bank i særdeleshed har forberedt sig på at svare konkret - så kan vi finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert," siger Jeppe Kofod til Børsen.

Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank, fortalte til mandagens høring i Folketinget, at banken er klar til at fremlægge klausulen, hvis Howard Wilkinson ønsker det.

Udmeldingen står i kontrast til Børsens oplysninger om, at Howard Wilkonson tidligere skulle være blevet tilbudt penge for at tie overfor offentligheden med sine oplysninger om hvidvask. Den midlertidige direktør i Danske Bank, Jesper Nielsen, påpeger dog, at bankens interne undersøgelser ikke tyder på, at det skulle være tilfældet.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs