FinansWatch

Nykredit forventer svageste tal fra Danske Bank i 3 år

Analytiker spår, at 3. kvartals-regnskabet fra Holmens Kanal vil vise de laveste indtægter for Peter Straarup og co. siden finanskrisen satte ind.

Danske Bank får et svagt kvartal for så vidt indtægterne angår. Det vurderer senioranalytiker Mads Tinggaard fra Nykredit.

Faktisk vurderer Mads Tinggaard, at indtægterne vil være det svageste kvartal siden tredje kvartal af 2008.

Handelsindtægterne ventes ramt af faldende aktiekurser og mindre risikotagning, og Danica ventes at påvirke negativt med 0,2 mia. kr.

Stigende nedskrivninger

Oven i de lavere indtægter ser Nykredit en risiko for stigende nedskrivninger som dermed vil bryde den lange trend med fald. Nykredit estimerer nedskrivninger på 1,3 mia. kr. i Irland og 0,5 mia. kr. i Nordirland. Samtidig ventes de danske nedskrivninger at stige.

Mads Tinggaard anbefaling lyder dog fortsat på "Køb", men analytikeren pointerer, at han ikke ser "nogen særlig grund til at købe aktien inden regnskabet". Kursmålet reduceres samtidig til 100-105 kr. fra 110-115 kr.

 

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs