Finanstilsynet kræver svar om storme og skybrud

Forsikringsselskaberne skal komme med en risikovurdering for skader som følge af ændret klima.
Foto: Fotograf Rene´Schütze
Foto: Fotograf Rene´Schütze
AF RITZAU FINANS

Det begrundes med forventninger om, at klimaændringerne vil medføre en stigning i antallet af storme og skybrud - med stigende udgifter til følge.

"Solvenskapital-kravet under Solvens II beregnet med standardformlen indeholder ikke eksplicit kapital til dækning af skybrudsrisiko. Det er derfor nødvendigt, at selskabernes bestyrelser forholder sig til skadesomfanget og konsekvensen af skybrudsrisici på egenkapitalen, og om selskabets nuværende genforsikringsprogram er passende," skriver Finanstilsynet i julebrevet.

Den redegørelse, som tilsynet derfor beder forsikringsbestyrelserne komme med, skal indeholde overvejelser, som selskabet har gjort sig om klimaforandringernes påvirkning på selskabets risikoprofil.

Endvidere skal selskabet forholde sig til sit genforsikringsprogram, og om solvenskapitalkravet i tilstrækkelig grad tager højde for de øgede udgifter til vejrrelaterede begivenheder.

Ydermere beder tilsynet bestyrelserne forholde sig til, hvilke tiltag selskaberne foretager eller agter at foretage for at begrænse udgiften for vejrrelaterede begivenheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også