Pensionsselskaber afviser revision af omkostninger

Politiske trusler om lovindgreb preller af på pensionsbranchen, der har sparket et forslag om uafhængig revision af omkostningsberegninger til hjørne. Er F&P totalt politisk tonedøv?, spørger en kilde i branchen.

På trods af politiske trusler om lovindgreb for at få mere gennemsigtighed i pensionsbranchen afviser branchen nu at få afhængige revisorer til at tjekke rigtigheden af de omkostninger, de lægger ud på nettet, skriver Børsen.

Konsekvensen er, at forbrugeren ikke kan sammenligne deres pensionsomkostninger i forhold til andre selskaber, siger eksperter.

Alle pensionsselskaber har fået pålagt at lave en omkostningsberegner på deres hjemmeside senest til juli. Udgangspunktet var, at tallene skulle tjekkes af en revisor, men det er blevet skudt ned af et udvalg under brancheorganisationen Forsikring & Pension. Her vil man nu se, hvordan beregneren fungerer, og så tage stilling til, om der skal revisor på.

Snyd på vægten

I pensionsselskaberne selv er man ikke i tvivl om, at udskydelsen af revisorgodkendelsen vil få pensionsselskaberne til at snyde på vægten.

”Det er helt vanvittigt, og man må spørge sig selv, om F&P er totalt politisk tonedøve. Problemer er, at man bare ved, at der vil blive svindlet med det her. Det er jo ikke lige frem en branche, der har en historik, der taler til dens fordel,” siger en kilde i branchen til Børsen.

F&P afviser, at udskydelsen af revisorkravet er en kattelem.

"Vi har ikke besluttet, at omkostningsberegneren ikke skal revideres. En stor del af de tal, der bruges, indgår også i ÅOP og ÅOK, som revideres. Når det er på plads, så ser vi på, om der mangler noget, og så forholder vi os til det," siger Anne Seiersen, underdirektør i F&P.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også