FinansWatch

Antallet af ældre medlemmer i PKA i kraftig vækst

Antallet af medlemmer over 60 år i PKA er mere end fordoblet over de seneste 10 år. Og medlemmerne lever længere.

Pensionskassen PKA kan i deres tal se, at antallet af medlemmer over 60 år er mere end fordoblet på bare 10 år.

"Hvor der i 2002 i alt var knap 24.000 medlemmer over 60 år, er tallet i 2011 steget til over 50.000. Omkring 3.000 nye alderspensionister er kommet til alene i 2011," skriver PKA i en pressemeddelelse.

PKA konstaterer også, at ikke bare antallet er steget markant – det samme er levealderen.

I 2002 var der ca. 2400 medlemmer over 80 år – 10 år senere er tallet over 4.000 – godt 600 af dem er over 90 år – 13 er over 100 år.

"For en pensionskasse med livslange ydelser er det lange liv en udfordring – for det enkelte medlem er det en god forretning," skriver PKA i pressemeddelelsen.

Udbetalinger af pensioner er således steget markant i de seneste 10 år hos PKA, hvor der i 2002 blev udbetalt 799 mio. kr. i livsvarige alderspensioner, mens det tal 10 år senere er steget til 2,2 mia. kr. Hertil kommer engangsudbetalinger på ca. 300 mio. kr.

”Mange af vores medlemmer er begyndt at gå på pension – og er pensionister i flere år end tidligere samtidig med, at deres pensioner er blevet højere med årene. Hele idéen med arbejdsmarkedspensioner virker med andre ord, idet medlemmerne netop selv sparer op til deres pension og ikke udelukkende er afhængige af ydelser fra det offentlige,” siger medlemschef Britt Brandum ifølge pressemeddelelsen.

PKA: Deltidspension kan afløse efterløn  

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs