AIG overrasker med underskud efter orkanramt kvartal

Orkanen Florence i USA og tyfoner i Japan i tredje kvartal er forklaringen på et overraskende underskud hos den amerikanske forsikringsgigant AIG.
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske forsikringsgigant AIG overraskede onsdag efter aktiemarkedets lukning med et underskud i tredje kvartal. Orkanen Florence i USA og tyfoner i Japan i tredje kvartal er forklaringen, da katastrofeudbetalingerne steg kraftigt.

AIG fik i kvartalet et justeret underskud per aktie på 34 cent. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med et overskud per aktie på 6 cent. I samme periode sidste år var der et underskud per aktie på 1,22 dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på minus 301 mio. dollar mod ventede 62 mio. dollar. Til sammenligning havde AIG et underskud på 1,1 mia. dollar i samme periode af 2017.

I tredje kvartal endte katastrofeudbetalingerne på 1,6 mia. dollar. Det var ganske vist midt i mellem de 1,5 til 1,7 mia. dollar, som AIG selv havde meldt ud, men det var alligevel markant mere, end hvad flere analytikere oprindeligt havde regnet med. Til eksempel havde investeringsbanken Morgan Stanley, ifølge Bloomberg News, i første omgang blot spået en tredjedel af det beløb.

Samtidig hensatte AIG yderligere 170 mio. dollar til sidste års skovbrande i Californien, hvor tabene fortsat kravler i vejret hos forsikringsselskabet.

Trods underskuddet fremhæver topchef i AIG, Brian Duperreault, at selskabet er på vej mod et vigtigt mål:

"Vi er fortsat på vej til at levere et overskud på forsikringsdriften," udtaler den administrerende direktør i regnskabet.

I tredje kvartal faldt AIG's combined ratio da også fra 157,1 pct. i samme periode 2017 til 124,4 pct. Det svarer dog til, at man udbetaler erstatninger til kunderne for 124,4 dollar, for hver gang man har en præmieindtægt på samme på 100 dollar, så det er langt fra et godt resultat. I andet kvartal var combined ratio på 101,3 pct.

AIG oplevede samtidig en fremgang i investeringsresultatet, løftet af afkastet fra kapitalfond-forretningen, på 1,4 pct. til 3,4 mia. dollar.

AIG skuffer og falder i eftermarkedet

AIG straffet for svagt regnskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også