FinansWatch

Mere om mennesker

Maersk-rederi snupper økonomidirektør i Lillerød, Plenti-direktør i nyt forretningseventyr, DR henter ny tv-chef i Sverige - og 11 andre jobskifte-nyheder fra dansk erhvervsliv i den forgangne uge. Missede du nogle?

Jesper Berg/PR/DR
Emma Kronqvist Foto: Jesper Berg/PR/DR

DR henter ny tv-chef i Sverige

Emma Kronqvist skifter fra SVT til DR, hvor hun indtager nyoprettet stilling som tv-chef. Hendes digitale kompetencer skal videreføre DR's tv-indhold mod fremtidens mediebrug, lyder det fra mediedirektør.

 

Dramachef stopper i DR

Piv Bernth, DR's dramachef, stopper efter tre årtier hos DR. Det er ikke kun Piv Bernth, der forlader DR's dramaafdeling. Det samme gælder souschef Lars Hermann og producenterne Dorte Riis Lauridsen og Anders Toft Andersen. De stopper alle tre ved udgangen af november. Også producent Karoline Leth stopper i DR, og det sker med udgangen af marts 2018.

 

Plenti-direktør i nyt forretningseventyr

Peter Mægbæk sætter nu en del af de penge, han tjente på salget af Plenti i spil i den danske it-branche. Det næste projekt er licensdrevne ERP-løsninger i skyen.

 

Yousees nye afdelingsdirektør kommer fra egne rækker

Det bliver fremover den 32-årige Thorbjørn Bekke-Hansen, som skal stå i spidsen for Yousees callcenter-opgaver. Det skriver TDC Group i en pressemeddelelse. Thorbjørn Bekke-Hansen får titel af afdelingsdirektør i Call Center Operations i YouSee, og han skal fremadrettet stå i spidsen for kapacitetsstyringen af selskabets kundekontaktcenter.

 

Globalconnect henter ny markedsdirektør hos Atea

Ekspansive Globalconnect har været på besøg hos Atea og har hentet ny markedsdirektør, Thomas Caspersen Nielsen. Han kommer til at stå i spidsen for virksomhedens "go-to-market strategi på det danske og tyske marked," hedder det.

 

Datacenter-iværksættere opruster med tidligere Globalconnect-direktør

Som oprustning af bemandingen har et nystartet datacenter beliggende på 1045 kvm i Albertslund ansat Globalconnects tidligere salgsdirektør Lars Lastein som kommerciel direktør og partner.

 

Kommunekredit henter ny direktør i Saxo Bank

Kommunekredit får nyt medlem i direktionen. Det skyldes, at direktør Johnny Munk har valgt at gå på pension fra årsskiftet. I stedet har bestyrelsen i KommuneKredit ansat Henrik Andersen som afløser. Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse. Han kommer senest fra en stilling i Saxo Bank, hvor han har været Head of Group Treasury.

 

Tidligere AP-direktør går efter landets allerrigeste med nyt selskab

Forhenværende pensionschef Søren Dal Thomsen står som både adm. direktør og medejer i spidsen for det nye Spektrum Fondsmæglerselskab.

 

Energi Fyn får ny teknisk direktør

Klaus Winther har forladt jobbet som teknisk direktør hos Energi Fyn, der nu har fundet afløseren. Poul Erik Jessen er indtrådt som direktør i Energi Fyn Net og Energi Fyn Erhverv. Poul Erik Jessen kom fra en stilling som teknisk direktør hos Aarhus Havn, hvor han har været ansat i ca. 10 et halvt år.

 

Solar skifter direktør

Solar har udnævnt Jens Andersen til ny administrerende direktør med øjeblikkelig virkning søndag. Herefter vil direktionen i Solar bestå af Jens Andersen sammen med CCO Hugo Dorph og CFO Michael Jeppesen. "Jens Andersen afløser Anders Wilhjelm, der efter gensidig aftale fratræder sin stilling som CEO per dags dato," hedder det ifølge Ritzau Finans i en meddelelse fra Solar.

 

Colliers henter to nye ansigter hos konkurrenter

Erhvervsmægleren Colliers International har på sit kontor i Aarhus ansat 24-årige Anne Elmbo som erhvervsejendomsmægler, hvor hun skal arbejde med retail som sit fokusområde, oplyser Colliers, der dermed kommer op på 38 medarbejdere i Aarhus. Anne Elmbo er uddannet finansøkonom og kommer fra en stilling som erhvervsmægler hos Realmæglerne, fremgår det. Samtidig er Lisa Fredborg, 25 år, ansat som sagskoordinator. Hun skal primært arbejde med kontor- og investeringssegmentet og kommer fra en stilling hos Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen Erhverv i Aarhus, fremgår det.

 

Capman opruster med to investeringschefer

Kapitalforvalteren Capman, der har ansvar for godt 12 mia. kr. i ejendomsaktiver, sætter flere kræfter ind i sit investeringsteam, hvor kontorerne i Stockholm og København forstærkes med nye investeringschefer.I Stockholm er ansat Erik Visteus, der kommer fra en chefstilling hos mægleren JLL og med en fortid i NCC og HSH Nordbank. Han bibringer i alt 17 års erfaring fra ejendomsområdet, oplyser Capman, der er børsnoteret i Helsinki. I København er som omtalt af EjendomsWatch i september ansat Jacob Gade, der kommer fra Skanska og i alt har 13 års erfaring med kapitalforvaltning, projektledelse og -udvikling.

 

NCC finder ny direktør i egne rækker

Ulrik Gram Meiner er pr. 1. oktober 2017 udnævnt til direktør for forretningsområdet Udlejning i NCC Property Development i Danmark. Han indtræder i forretningsområdets Management Team og har fremadrettet ansvaret for udlejning af ejendomsprojekter i hele landet, lyder det i en pressemeddelelse.

 

Maersk-rederi snupper økonomidirektør i Lillerød

Maersk Supply Service har ansat Michael Krabbe som ny økonomidirektør. Rederiets nye finansansvarlige har første arbejdsdag den 1. december og kommer til fra en tilsvarende stilling hos det Lillerød-baserede olieserviceselskab Welltec. Tidligere har Michael Krabbe været ansat i blandt andet TDC.

 

ShipServ hiver ny mand ind fra Seven Seas

Danske ShipServ har ansat Henrik Hyldahn på kontoret i København. Han kommer fra Seven Seas og skal stå for at udvikle selskabets nye tiltag

 

Norli Pension sætter tidligere Nordea-chef i spidsen for bestyrelsen

Mads G. Jakobsen er blevet valgt som ny bestyrelsesformand for Norli Pension af ejerne Nordic Insurance Consolidation Group. Her afløser han Marianne Phillip, der fortsætter som næstformand i bestyrelsen.

 

Nordea-boss stopper efter 38 år

Efter hele 38 år i Nordea stopper Jørgen Høholt, der senest har været chef for storkunder i Nordea Danmark, ved årsskiftet. Det skriver Børsen på baggrund af en meddelelse fra Nordea. Jørgen Høholt stopper for at gå på pension, og en ny afløser er allerede fundet internet i form af 44-årige Peder Back, som siden 2011 har været chef for salg og analyse i Nordea Markets og endvidere har erfaring fra Morgan Stanley.

 

Mikkeller skifter bestyrelsesformand

Mikkel Noes Westergaard har med udgangen af september forladt stillingen som bestyrelsesformand i bryggeriselskabet Mikkeller. Det sker i forbindelse med, at han igen har fået jobbet som adm. direktør for bilforhandleren Mercedes-Benz Starmark. Hans afløser som bestyrelsesformand er Asbjørn Hangaard Joensen, der i det daglige er juridisk ansvarlig hos Mikkeller. En stilling han har haft siden november 2016.

 

 

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere