FinansWatch

Mere om mennesker

Den danske startup Portchain henter flere erfarne shipping-profiler ind i sin ejerkreds, som ugen bliver skudt i gang, ser et nyt fynsk produktionsselskab dagens lys, flyforsinkelser og retshjælpsselskaber har fået Gangsted-Rasmussen til at skrue op for ressourcerne inden for luftfartsjura - og 28 andre jobskifter. Kan du følge med?

Foto: Ulla Film/PR

Jysk advokatfirma udvider ejerkredsen

Det mindre advokathus Advokaterne Passagen, der beskæftiger to advokater, udvider nu ejerkredsen og gør plads til en tredje partner. Advokatfirmaet, der har rødder tilbage til 1859, har ansat den 41-årige advokat Rasmus Grejsen Lynge, der oprindelig er uddannet multimediedesigner og tidligere også har været sergent i hæren. Læs artiklen på AdvokatWatch.

 

Københavnsk advokatselskab henter ny partner fra Bruun & Hjejle

Det københavnerbaserede advokatselskab Bach byder en ny partner velkommen i partnerkredsen. Den nye partner er Anette Lonsdale, som i over tre år har rådgivet om fast ejendom for Bruun & Hjejle. Hun har tilmed en baggrund som adm. direktør for DNB Invest i Danmark. Læs artiklen på AdvokatWatch.

 

Gangsted-Rasmussen sætter tidligere pilot i spidsen for ny luftfartssatsning

Stadigt flere såkaldte retshjælpsselskaber tager passagerers parti i forbindelse med flyforsinkelser, og det har fået flere flyselskaber til at søge advokatbistand, når sagerne ender i tvister og retsopgør. En tendens, Gangsted-Rasmussen nu vil forsøge at imødekomme med et nyt sats og mere intensivt fokus på luftfartsområdet. "Målsætningen er at blive en af de førende advokatvirksomheder inden for luftfart, og det er det, jeg skal stå for," siger Henning Romme-Mølby, associeret partner i Gangsted-Rasmussen, der er tidligere luftkaptajn og juridisk chef i Thomas Cook. Han står i spidsen for den nye strategi på området, som Gangsted-Rasmussen har sat i søen.  Læs artiklen på AdvokatWatch.

Foto: Gangsted-Rasmussen / PR
Foto: Gangsted-Rasmussen / PR

Foto: Gangsted-Rasmussen / PR

 

Direktør for Carlsberg Byen skal udvikle DSB's ejendomme

En lovændring hos DSB i foråret har betydet, at afdelingen for ejendomsudvikling har fået friere hænder. Det har blandt andet givet plads til to nye bestyrelsesmedlemmer til direktør for DSB Ejendomsudvikling, Jes Transbøl. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Tidligere skatterevisor bliver partner i EDC Erhverv i Roskilde

EDC Erhverv Poul Erik Bech ansætter Kenneth Wagner som ny partner i Roskilde-afdeling på Østsjælland. Han har en fortid i Skat som skatterevisor og finansrådgiver i byggebranchen. Senest har han arbejdet som storkunderådgiverådgiver for ejendomskunder i Nykredit Roskilde. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Ejendomstorvet siger farvel til sin direktør

Hos Ejendomstorvet har bestyrelsen udpeget ny direktør, der fra 1. oktober skal sidde for bordenden. Det bliver Jakob Wegener, der overtager fra Simon Birch Skou, som fratræder efter tre et halvt år som adm. direktør. Jakob Wegener kommer fra en marketingstilling i Coloplast. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Newsec ansætter gammel kending som udlejningschef

Administrationsselskabet Newsec ansætter Michaela Rovang Thomsen som ny udlejningschef i Newsec. Hun var tidligere ansat i Newsec fra 2008 til 2016. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Green Mobility henter ny økonomidirektør

Det danske delebilsselskab Green Mobility fortsætter jagten på sorte tal på bundlinjen med en ny økonomidrektør ved roret. Det bliver Kasper Kolding, der senest den 1. november tiltræder fra en stilling som økonomidirektør i Dansk Kabel TV. Han skal erstatte Søren Kovsted, som har været med i firmaet helt fra starten i 2016 og siden foråret 2017 har været økonomidirektør. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

Tidligere Nykredit-chef bliver formand for Den Sociale Kapitalfond

Det bliver Peter Engberg, som tidligere har været direktør for Nykredit, der skal være den nye formand i Den Sociale Kapitalfond. Her tager han over for Gurli Martinussen fra Trygfonden. Læs artiklen på FinansWatch.

Foto: Lars Krabbe/IND
Foto: Lars Krabbe/IND

Foto: Lars Krabbe/IND

 

Lollands Bank præsenterer ny topchef

Lollands Bank skal have ny topchef, fordi den hidtidige direktør har meldt sin exit i form af pensionering. Det bliver Allan Aaskov, der kommer fra en stilling som områdedirektør i Sparekassen Kronjylland og tidligere har været adm. direktør i Vorbasse Hegnsvig Sparekasse, der blev lagt sammen med Sparekassen Kronjylland. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Finanstilsynet henter ny pressechef hos Erhvervsministeriet

Finanstilsynet får ny mand i spidsen for håndtering af pressen. Navnet på den nye pressechef er René Gyldensten, som kommer fra samme stilling i Erhvervsministeriet. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Danske bagere og konditorer får ny direktør

45-årige Michael Kjær Pedersen skal fra 1. oktober sidde i den for tiden ledige direktørstol hos Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD). Michael Kjær Pedersen kommer fra en stilling som chefkonsulent i afdelingen for Arbejdsmarked, uddannelse og forskning. Læs artiklen på FødevareWatch.

Foto: Dansk Erhverv / PR
Foto: Dansk Erhverv / PR
 

Foto: Dansk Erhverv / PR

 

Konsulenthus henter direktør hos Accenture

Det amerikanske konsulenthus Boston Consulting Group har været på rov hos konkurrenten Accenture for at finde en ny direktør. Således er Christian Gabe ny managing director - direktør - for datterselskabet BCG Platinion. Det leverer konsulenttjenester med fokus på udvikling og implementering af it-arkitektur og digitale løsninger. Læs artiklen på ITWatch.

 

Dansker forlader Telenors ledelse – starter nyt konsulenthus

Sammen med en håndfuld øvrige specialister inden for privacy-området har Nicholai Pfeiffer stiftet konsulenthuset White Label Consultancy. Dermed forlader han jobbet som Global Privacy Officer i Telenor, hvor han blandt andet har stået i spidsen for GDPR-projekter i telekoncernen. Læs artiklen på ITWatch.

 

Orange Business Services henter storkundechef ind

Orange Business Services i Danmark har ansat Brian Hindsbøl som ny Account Director, der betyder, at han kommer til at stå i spidsen for de største kunder. Brian Hindsbøl har over 25 års erfaring fra tilsvarende positioner i Telia, Dell, HP og TDC. Læs artiklen på ITWatch.

 

Ny direktør skal få styr på lønsomheden i konsulenthus

Capgeminis nye direktør Claus Rydkjær er på det, han kalder en "toplinjeopgave." Årsagen er, at konsulenthuset skal blive bedre til at tjene penge, efter at øgede lønudgifter satte selskabets lønsomhed under pres i 2018. Læs artiklern på ITWatch.

Foto: PR
Foto: PR
 

Foto: PR

 

Danish Hub for Cybersecurity henter sekretariatsleder

Det bliver Henrik Fougt, der skal lede Danish Hub for Cybersecurity. Han er ansat i stillingen med virkning fra 26 august og han er ansat til at lede hub’ens sekretariat. Læs artiklen på ITWatch.

 

Teaterchef står i spidsen for nyt fynsk produktionsselskab

Ulla Film er navnet på det nye selskab, der er stiftet af medie- og kulturpersonligheder i skikkelse af Carsten Bang, stand-up-komiker og radiovært, mediekonsulent Aslak Gottlieb, Tor Nonnegaard, partner i konsulentvirksomheden Implement, samt tidligere teaterdirektør for Mungo Park, Lasse Handberg. Sidstnævnte er også direktør for Ulla Film. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Aller Media sætter udgiverdirektør i spidsen for tre titler efter farvel til chefredaktører

Tidligere på ugen blev der sagt farvel til tre chefredaktører hos Aller Media, der gennem flere år har holdt de redaktionelle tøjler på hhv. Familie Journal, Søndag og Mad & Bolig. Det var første skridt i en større omlægning af bladhuset med henblik på at skære omkostninger til og effektivisere produktionen. Konstitueret på posten som ansv. chefredaktør for alle tre blade er udgiverdirektør Charlotte Riparbelli. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Finanstilsynet får ny pressechef

Efter to et halvt år i Erhvervsministeriet skifter pressechef René Gyldensten til Finanstilsynet. Stillingen har bl.a. særligt fokus på Finanstilsynets indsats mod hvidvask, som har præget den finansielle sektor i kølvandet på hvidvasksagen om Danske Banks estiske afdeilng. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Tidligere Euroman-chef rykker til Heartbeats

Tidligere chefredaktør for Euroman og mangeårig journalist på Berlingske Kristoffer Zøllner bliver ny redaktør på Heartbeats. Her skal han i samarbejde med redaktionschef Ditte Giese, der for et år siden skiftede fra Politiken til Heartbeats, igangsætte og lægge linjen for kulturdækningen på heartbeats.dk. Læs artiklen på MediaWatch.

Foto: PETRA KLEIS
Foto: PETRA KLEIS

Foto: PETRA KLEIS

 

Formand for Danske Biografer træder tilbage

Kim Pedersen, formand for Danske Biografer, har valgt at forlade posten. Den nu forhenværende formand bestred posten i 14 år. Midlertidig fungerende formand er Mette Schramm, der indtager posten, indtil en ny formand tiltræder. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Zealand Pharma har fundet ny finansdirektør

Godt syv måneders jagt på en ny finansdirektør til Zealand Pharma er onsdag afsluttet. Selskabet har ansat Matthew Dallas i stillingen. Han kommer fra et tilsvarende ansvarsområde i det børsnoterede, amerikanske biotekselskab Aveo Pharmaceuticals. Læs artiklen på MedWatch.

 

Stephan Christgau forlader Novo Seeds for at stifte ny fond

Stephan Christgau, der var med til at stifte Novo Nordisk Fondens venturefond Novo Seeds i 2007 og ofte har været fondens ansigt udadtil, forlader senere på året fonden for at stifte en ny, life-science rettet pengetank. Læs artiklen på MedWatch.

 

Martin Bonde stopper som topchef i biotekkomet

Efter fire år i spidsen for det norske biotekselskab Vaccibody tager Martin Bonde nu afsked med virksomheden. Allerede fra 1. september vil han overlade tøjlerne til Michael Engsig, som blev hentet ind som driftschef fra kontraktforskningsorganisationen Klifo den 1. august. Læs artiklen på MedWatch.

 

Diabetesforeningen udpeger ny formand

På et møde i Diabetesforeningen mandag aften valgte hovedbestyrelsen i foreningen at konstituere sig på ny, efter at den hidtidige formand, Torsten Lauritzen, tidligere på måneden havde trukket sig fra posten i kølvandet på en længerevarende sygemelding henover sommeren. Ny mand ved formandsroret bliver den 47-årige Jørgen Andersen, der skal styre tøjlerne indtil et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i maj 2020, hvor en ny, permanent formand skal vælges i forbindelse med et ordinært delegeretmøde. Læs artiklen på MedWatch.

Foto: Nils Lund Pedersen./Fotojournalist Nils Lund Pedersen
Foto: Nils Lund Pedersen./Fotojournalist Nils Lund Pedersen
 

Foto: Nils Lund Pedersen./Fotojournalist Nils Lund Pedersen

 

Tommy Thomsen går med i ejerkredsen i Portchain

Tommy Thomsen, topchef for Lauritzen Fonden, er en blandt flere erfarne shipping-folk, der netop har investeret i danske Portchain. Læs artiklen på ShippingWatch.

 

Maersk-formand og tidligere topchef går sammen i nyt firma

Det er ganske få selskaber i Danmark, der kan fremvise så fornemme CV’er, som folkene bag nystiftede More Ships ApS kan prale af. For stifterne af More Ships ApS har erfaring fra de øverste poster i virksomheder som A.P. Møller - Maersk, Danske Bank, Nordea, Carlsberg, Salling Group og Axcel. Bag More Ships ApS står således Jim Hagemann Snabe, Ole Andersen, Christian Clausen, Nils Smedegaard Andersen og Christian Frigast. Læs artiklen på ShippingWatch.

 

Jens Martin Jensen rykker videre til ny chefstilling i USA

Danske Jens Martin Jensen har opsagt sin stilling som shippingchef i det australske gasselskab Global Energy Ventures. Selskabet oplyser, at Jens Martin Jensen har valgt at forlade ledelsen, hvor han har haft titel af head of shipping, for at blive erstattet af Thomas Söderberg. Læs artiklen på ShippingWatch.

 

Per Sylvester Jensen stopper som topchef for MOL Nordic Tankers

Per Sylvester Jensen stopper nu som topchef for kemikalietankrederiet MOL Nordic Tankers, der tidligere på året fik nye ejere. Foruden topchefen siger rederiet også farvel til CFO Henriette Schütze. I stedet indsætter den nye ejer Tsuneo Watanabe som CEO for MOL Nordic Tankers. Han er i forvejen topchef for selskabet MOL Chemical Tankers. Læs artiklen på ShippingWatch.

Foto: PR/MOL Nordic Tankers
Foto: PR/MOL Nordic Tankers

Foto: PR/MOL Nordic Tankers

 

Topchef stopper i Hess efter 20 år

Anders Nymann træder tilbage som direktør efter at have stået i spidsen for Hess over de to seneste årtier. Han afløses i sædet af George Lumsden, som kommer til fra Houston, hvor han har besiddet stillingen som direktør hos Onshore Drilling and Completions. Læs artiklen på ShippingWatch.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs