FinansWatch

Mere om mennesker

Goldman Sachs har været på rov hos Deutsche Bank, hvor man har hentet en dansker ind til at stå i spidsen for institutionelle investorer i Norden, flere ministre har annonceret nye særlige rådgivere, der skal skrues op for det digitale blus under Nordeas handelsteknologi, og storbanken har hentet sin nye chef for området i Saxo Bank - og 21 andre jobskifter. Kan du følge med?

Foto: Mads Nissen

Njord Advokatselskab hyrer it-specialist som partner

Anders Wernblad er tiltrådt som ny partner i advokatselskabet Njord. Han kommer fra en stilling som partner i Bird & Bird og er ekspert på it-lov og e-handel. Læs artiklen på AdvokatWatch.

 

Ny topchef på plads hos EDC-kæden

Det tog kun lidt over en måned at finde en afløser til posten som adm. direktør i ejendomsmæglerkæden EDC. Det bliver selskabets nuværende investeringsdirektør Martin Wiesener, som overtager posten fra efter den hidtidige direktør Carsten Rysgaard opsagde sin stilling. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Profil fra Nykredit skal lede ny EDC-afdeling

EDC Poul Erik Bech har ansat Frank Poll som landbrugsmægler og ansvarlig for den nye afdeling EDC Landbrug Poul Erik Bech. Han kommer fra en stilling som chef for landbrugsafdelingen i Nykredit i på Sjælland og Bornholm og er blandt andet uddannet fra Landbohøjskolen samt Copenhagen Business School (CBS). Læs artiklen på EjendomsWatch.

Foto: PR/EDC Poul Erik Bech.
Foto: PR/EDC Poul Erik Bech.
 

Foto: PR/EDC Poul Erik Bech

 

Energi Viborg indsætter økonomichef som konstitueret direktør

Tilbage i marts meddelte Christian Hagelskjær, at han ville prøve lykken anden steds og derfor ville forlade Energi Viborg i midten af august. Han havde sidste arbejdsdag i går, og i dag kan Mette Urup derfor overtage pladsen for bordenden, da hun er blevet konstitueret som adm. direktør i selskabet. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

CIP plukker endnu en profil fra Ørsted

CIP har ansat Robert Helms, der de seneste knap fem år har været chef for kapitalforvaltning hos Ørsted. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

Martin Romvig forlader Norlys

Martin Romvig har valgt at trække sig som viceadm. direktør i Norlys. Det sker blot få måneder efter at fusionen mellem Eniig og SE blev godkendt af konkurrencemyndighederne. Han havde ellers fået rollen som viceadm. direktør og var en del af koncerndirektionen, der også talte adm. direktør Niels Duedahl og økonomidirektør Gert Vinther Jørgensen. Læs artiklen på EnergiWatch.

Foto: PR NORLYS
Foto: PR NORLYS

Foto: PR NORLYS

 

"Akut opstået behov" tvinger direktøren ud af Dansk Shell

Der bliver skiftet ud på posterne hos Dansk Shell, der sender Maarten Stals væk fra Fredericia. Afløseren bliver Thomas Griepp, der er hentet internt i Shell, da han kommer fra et job som Technical Manager i Rheinland samt stedfortræder for direktøren for raffinaderiet der. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

Goldman Sachs henter dansk direktør til kapitalforvaltning

Danske Thomas Kønig er torsdag blevet præsenteret som Goldmans Sachs nye direktør og ansvarlig for investeringsbankens nordiske institutionelle kunder i afdelingen for kapitalforvaltning. Han kommer fra Deutsche Bank Group, hvor han har været de sidste 12 år – senest i en lignende stilling som den han rykker over til i Goldman Sachs. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Codans presseansvarlige stopper efter et halvt år på posten

Forsikringsselskabet Codan skal ud og finde en ny presseansvarlig, da Niels Brandt Petersen efter blot fem måneder er stoppet på posten for et job som pressekonsulent i fagbevægelsen. På Linkedin skriver han nemlig, at han er skiftet til BUPL, fagforeningen for børne- og ungdomspædagoger. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Presseprofil stopper i Topdanmark

Den mangeårige kommunikationschef i Topdanmark, Jens Langergaard, stopper i sin stilling ved udgangen af denne måned. Læs artiklen på FinansWatch.

Foto: PR/Topdanmark
Foto: PR/Topdanmark
 

Foto: PR/Topdanmark

 

FA finder ny cheføkonom internt

Mads Borregaard er i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, FA, blevet forfremmet til cheføkonom. Han har siden maj været maj været politisk økonom i samme organisation. Inden da var Borregaard 11 år i Skatteministeriet, afbrudt af et år som chefkonsulent i Pensionskommissionen. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Pensiondanmark henter investment director til direct equity-team fra PwC

Pensiondanmark har ansat 34-årige Heidi Hjelm Kamstrup som Investment Director i pensionskassens direct equity-team i afdelingen for alternative investeringer. Hun kommer fra et job som director i PwC's corporate finance-afdeling. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Nordea henter chef for handelsteknologi hos Saxo Bank

Efter mere end 11 år i Saxo Bank, hvor han har udviklet handelssystemer og cloud-strategier, bliver Brian Nielsen chef for mere end 150 ansatte i Nordea i København og Polen. Læs artiklen på FinansWatch.

Foto: Nordea/PR
Foto: Nordea/PR

Foto: Nordea/PR

 

Dansk Diageo-forretning har fået ny chef

Af en meddelelse fra regnskabsdatabasen BIQ fremgår det, at Michael Holm 22. juli trådte ud af direktionen i Diageo Danmark, hvor han var direktør i omkring fem år. Den officielle afsked med det danske direktørsæde kom nogle måneder efter, at Michael Holm tiltrådte posten som European Partner Markets & MENA Cluster Director i Diageo. Læs artiklen på FødevareWatch.

 

Ny direktør skal danne bro mellem it-forskning og erhvervsliv

Om halvanden måned sætter Niels Husted Kjær sig til rette i direktørstolen på Alexandra Instituttet. 43-årige Niels Husted Kjær, der er uddannet datalog, overtager tøjlerne fra manden bag Alexandria Instituttet og topchef gennem 19 år, Ole Lehrmann Madsen, der i stedet påtager sig rollen som ambassadør for instituttet. Læs artiklen på ITWatch.

 

Konsulenthus ansætter ny chef for forretningsudvikling

Michael Madvig er blevet hentet ind som ny Business Director hos Devoteam. Han tiltræder stillingen hos it-konsulentvirksomheden Devoteam, efter han har oparbejdet 20 års erfaring fra it-konsulentbranchen. Han har senest arbejdet 12 år hos Cbrain. Læs artiklen på ITWatch.

Foto: PR / Cbrain
Foto: PR / Cbrain
 

Foto: PR/Cbrain

 

Oracle afgiver chef til Visma

Vismas datterselskaber E-conomic og Sproom har ansat Lars Engbork som udviklingsdirektør. Lars Engbork skifter fra Oracle efter tre år og skriver, at han er blevet tilbud stillingen i Visma-selskaberne. Læs artiklen på ITWatch.

 

Litteraturredaktør på Jyllands-Posten rykker til Weekendavisen

Efter godt seks år på Jyllands-Posten forlader litteraturredaktør David Jacobsen Turner sin stilling for at skifte til posten som souschef på Weekendavisens kulturredaktion. Han tiltræder sin nye stilling 1. oktober. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet

Karen Bro, chefredaktør hos Ekstra Bladet, forlader mediet med udgangen af august. Karen Bro stopper, fordi hun skal være med til løbe et nyt internationalt, engelsksproget medie i gang, der er målrettet kvinder. Læs artiklen på MediaWatch.

Foto: PR/Ekstra Bladet
Foto: PR/Ekstra Bladet

Foto: PR/Ekstra Bladet

 

Blu opruster på fakta med ny programchef

Blu henter kræfter fra Nordisk Film TV for at styrke faktastoffet og hyrer Caroline Una Henningsen som ny programchef. Caroline Una Henningsen har siden 2006 primært været en del af DR, hvor hun bl.a. har arbejdet på P3, i B&U-afdelingen, DR Medier og ikke mindst DR Ung, hvor hun i seks år var tilrettelægger, redaktør og udviklingsproducent. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Virogates henter ny finansdirektør

Det Birkerød-baserede diagnostikselskab Virogates, som gik på børsen i juni sidste år, har ansat en ny finansdirektør. Mark Christian Hvidberg da Silva er ny kassemester i firmaet, og han kommer til fra en stilling i ledelseskonsulentbureauet Qvartz. Han har tidligere arbejdet for Novozymes. Læs artiklen på MedWatch.

 

Lundbeck hyrer ny HR- og kommunikationsdirektør

Samtidig med at Lundbeck onsdag morgen har fremlagt sit halvårsregnskab, har selskabet ansat en ny direktør med ansvar for HR og kommunikation. Selskabet har hentet Elise Hauge Larsen, som kommer fra en stilling som HR-direktør i it-firmaet Simcorp. Læs artiklen på MedWatch.

Foto: Lundbeck / PR
Foto: Lundbeck / PR
 

Foto: Lundbeck/PR

 

S-ministre ansætter rådgivere: Få overblikket over de nye spindoktorer

De nytiltrådte socialdemokratiske ministre har ikke kun brugt sommerferien på at sætte sig ind i nyt stofområde. De har også været på spindoktorjagt, og i dag har flere ministre annonceret fangsten. Flere af de nye særlige rådgivere kommer fra stillinger internt i Socialdemokratiet, men andre er hentet udefra i blandt andet Landbrug & Fødevarer, som mister sin pressechef. Få overblikket på PolicyWatch.

 

DFDS har fundet ny HR-direktør med fortid i Maersk

DFDS sætter nu navn på sin nye HR-direktør, der skal overtage posten efter Henrik Holck, der vinkede farvel til shippingselskabet tidligere på året. Den nye HR-direktør med den officielle titel EVP Chief Peope Officer bliver Anne-Christine Ahrenkiel, der kommer fra en stilling som HR-direktør i medievirksomheden Egmont. Læs artiklen på ShippingWatch.

Foto: PR / DFDS
Foto: PR / DFDS

Foto: PR/DFDS

 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs