FinansWatch

Lad os droppe undskyldningerne, sagde indsigtsredaktøren til direktøren

Danske Banks direktør var inviteret til at deltage i en podcast på FinansWatch - og hvidvasksagen rullede videre, nu også for alvor i Sverige. Men der var også andre nyheder i den forgangne uge: Endelig optur til svineproducenterne, nye frekvenser til teleselskaber, farvel og tak til radiostation, kendt erhvervsmand træder et skridt tilbage, Velux går efter nyt forretningsben, Haldør Topsøe er i hopla, og Danmarks første støttefri vindpark opføres - er du opdateret?

Henrik Tüchsen, redaktionschef på Watch Medier, har fokus på ugens vigtigste nyheder for dansk erhvervsliv

I FinansWatchs serie af podcasts med finansverdens sværvægtere interviewer indsigtsredaktør Simon Richard Nielsen denne uge konstitueret adm. direktør i Danske Bank, Jesper Nielsen. Lad os aftale, at i denne podcast skal du ikke sige undskyld, lyder det fra Richard Nielsen med reference til det hav af undskyldninger, som Jesper Nielsen er kommet med i forhold til bankens involvering i hvidvaskskandalen. Det lykkedes kun næsten.

På samme vis er det næsten umuligt, trods intentioner om det modsatte, at trække en uges vigtigste erhvervsnyheder frem uden at komme ind på hvidvasksagen. Således også i den forgangne uge.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard
Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Adm. direktør Jesper Nielsen, Danske Bank, er i "studiet" med indsigtsredaktør på FinansWatch, Simon Richard Nielsen.

Et bredt flertal i Folketinget indgik, i kølvandet på netop Danske Bank-sagen, forlig om at tilføre kampen mod finansiel kriminalitet mere ammunition. Ammunitionen består af 16 konkrete initiativer, der styrker Finanstilsynet og stiller øgede krav til sektoren. Blandt tiltagene er, at Finanstilsynet får bred adgang til at udstede administrative bøder, ligesom man blandt andet har i Sverige.

Apropos netop Sverige så var det i den forgangne uge farvel og tak – med et gyldent håndtryk på et tocifret millionbeløb – til Swedbanks danske topchef, Birgitte Bonnesen. Fyringen kommer, efter at der siden slutningen af februar har været historier i svenske medier om mulig hvidvask i banken og tråde til Danske Banks store hvidvask-sag i Estland. Bonnesen afviser at have gjort noget forkert.

På mange måder minder de to sager i Danske Bank og Swedbank om hinanden både i størrelse og karakter, skriver FinansWatchs redaktør Thomas Bo Christensen i en analyse af de to sager. For det første udspringer historierne af graverjournalistik i begge banker, og på samme vis har bankerne hele tiden været et skridt efter afsløringerne – og langsomme til at reagere på historierne.

Meget mere end hvidvask

Men der var mange andre historier, der trak de store overskrifter - her kommer nogle af de vigtigste:

* Danmarks første støttefri vindpark opføres. Gode vindforhold og den første danske anvendelse af Vestas' største landmøller skal få ny park på Hirtshals Havn til at snurre på rene markedsforhold kun bakket op af en treårig elkøbsaftale.

*Største fremgang for dansk svinekød siden 2003. "Det er en helt vild bevægelse, vi ser lige i øjeblikket." Salgsdirektør i Danish Crown Pork mærker for alvor effekten af en øget kinesisk efterspørgsel efter svinekød.

Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker
Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker

Danish Crown. Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker

*TDC er godt tilfreds med udfaldet af frekvensauktioner. De netop afsluttede frekvensauktioner har givet TDC fuldt udbytte, påpeger adm. direktør Allison Kirkby.

*Haldor Topsøe-indtjening brager op - engangsgevinst luner, skriver Finans.

*Trods tilbagegang på næsten 30 pct. på bundlinjen i 2018, er optimismen stor hos Velux Gruppens ejer, VKR Holding. Kontor- og industribyggeri bliver et vigtigt strategisk forretningsområde, siger adm. direktør Mads Kann-Rasmussen.

*Kjeld Kirk stopper i Legos bestyrelse, skriver Finans.

* Radio24syv søger ikke om at forlænge sendetilladelsen på grund af krav om udflytning.

Og for nu at stoppe, hvor vi begyndte - med Jesper Nielsen, Danske Bank, og det med undskyldningerne.

Han er faktisk ikke træt af at høre sig selv sige undskyld.

"Det er vigtigt for mig, at vi rent faktisk får sagt undskyld. Det fortjener den omverden, vi har omkring os at høre, og at vi mener ærligt og redeligt, at vi skylder at sige det. Og der er rigtig mange, der skal høre det," siger han.

Du kan også høre ham, hvis du tuner ind på podcasten.

 

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs