FinansWatch

Retten satte midlertidigt punktum for Hesalight-skandale

Der blev sat et midlertidigt punktum for en af nyere tids største erhvervsskandaler i den forgangne uge, hvor der også var nyt om børsnoteringen af Maersk Drilling. Og så var erhvervslivets ledere og politikere fra hele verden var samlet i Davos, Schweiz. Er du opdateret på ugen, der gik?

Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode

En af dansk erhvervslivs største skandaler fik en foreløbig afslutning, da Heaslight-stifter Lars Nørholt i Retten i Roskilde fik syv års fængsel for bedragerier for samlet 351 mio. kr, mandatsvig for 61 mio. kr., momssvig for 17 mio. kr. og skyldnersvig for 1,8 mio. kr.

Desuden idømmes han en tillægsbøde på 15 mio. kr. Endvidere konfiskeres godt 28 mio. kr. hos Lars Nørholt, ligesom der sker konfiskation hos andre af i alt 30 mio. kr.

Byrettens afgørelse bliver dog kun en foreløbig en af slagsen, da Nørholt via sin advokat ankede afgørelsen på stedet.

Dermed er der nu op til landsretten af vurdere en af de største skandaler i nyere tid i dansk erhvervsliv, hvis omfang leder tankerne i retning af Stein Baggers IT-Factory. Stein Bagger fik i øvrigt ligeledes syv års fængsel.

Den planlagte børsnotering af Maersk Drilling kan ske umiddelbart efter den årlige generalforsamling i Mærsk den 2. april, siger anonyme kilder til Berlingske. | Foto: Maersk Drilling
Den planlagte børsnotering af Maersk Drilling kan ske umiddelbart efter den årlige generalforsamling i Mærsk den 2. april, siger anonyme kilder til Berlingske. | Foto: Maersk Drilling

Medie: Maersk-selskab på børsen til foråret

Ledelsen i Mærsk planlægger at gennemføre en børsnotering af selskabets borerigforetagende, Maersk Drilling, i løbet af foråret, erfarer Berlingske Business. Dermed kan selskabet opfylde ambitionen om at gennemføre noteringen på Nasdaq Copenhagen i løbet af 2019.

Fra officelt hold har ledelsen i A.P. Møller-Mærsks ikke nogle kommentarer til børsnoteringen, udover at det fortsat er en del af selskabets plaber. Til Berlingske sætter anonyme kilder børsnoteringen til at ske umiddelbart efter den årlige generalforsamling i Mærsk den 2. april.

Den selvstændige notering af Maersk Drilling er en del af Maersks strategi om at blive en rendyrket transportkoncern. Kursskiftet indebærer, at alle olierelaterede selskaber skal sælges fra.

Først røg Maersk Oil, som siden er blevet fulgt af Maersk Tankers.

Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden har været i Schweiz for at netværke. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden har været i Schweiz for at netværke. | Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
 

Ledere samlet i Davos

Og så løb World Economic Forums årlige topmøde af stablen i den schweiziske by Davos, hvor verdensøkonomien traditionen tro var på dagsordenen.

Fra mødet er meldingen, at der nu ventes en opbremsning i den globale vækst over de næste to år, selvom blandt andet den kinesiske vicepræsident, Wang Qishan, afviste, at handelskrigen mellem USA og Kina skulle have svækket den kinesiske vækst. Der er dog tegn på det modsatte, og fra globale topchefer er troen på fortsat højkonjunktur aftagende.

Ved topmødet var dansk erhvervsliv rigt repræsenteret, og blandt andre Novo Nordisk Fonden har brugt det økonomiske topmøde til at knytte tættere bånd med flere af verdens største fonde.

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs