FinansWatch

Bank angriber Dankortet og opkøbere kigger på Parken

Brancheforening frygter dankortets død efter Jyske Bank har besluttet ikke længere at tilbyde Visadankort, og så har udenlandske opkøbere fattet interesse for Parken, der dog foreløbig afviser at være til salg.

Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode

Jyske Bank vil ikke længere udstede nye Visadankort. I stedet vil banken - i takt med at kundernes eksisterende Visadankort udløber - tilbyde et Visakort og et Dankort.

Jyske Bank-topchef Anders Dam afviser, at der er tale om et angreb på det populære Dankort, men sådan ser andre ikke på det, og både Forbrugerrådet Tænk og Dansk Detail kritiserer beslutningen, som de mener kan føre til dankortets død. Forløbig afviser andre banker at følge Jyske Banks eksempel.

Foto: /ritzau/Gregers Tycho
Foto: /ritzau/Gregers Tycho

Opkøbere kigger på Parken

En investorgruppe er parat til at give 1-1,2 mia. kr. for Parken, men det er ikke tilstrækkeligt til at overbevise storaktionærerne Erik Skjærbæk Jensen og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der begge har afvist, at deres aktier skulle være til salg. Mere imødekommende har hovedaktionæren Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) været, men også her er et eventuelt salg forløbig skudt til hjørne.

Bag købstilbuddet står selskabet Arena Development, der er oprettet af det britiske rådgivningsfirma Redstone og blandt den interesserede investorgruppe er den amerikanske investeringsfond Fortress i ryggen

Ifølge mediet Insidebusiness er målet med interessen at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere om FC København og nationalarenaen Parken

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs