Banemændene trådte til da Top-Toy kæntrede

Efter konkursen i legetøjsforhandleren Top-Toys har de tidligere konkurrenter stået i kø for at komme ramte kunder og medarbejdere til undsætning.
Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode
Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode

Dødskampen og den efterfølgende konkurs hos legetøjsforhandleren Top-Toy, der blandt andet drev Fætter BR- og Toys r us-kæden, har i de seneste uger været den helt store historie i dansk erhvervsliv.

Senest er en truende shitstorm mod Top-Toy-boet blev vendt til metervis af positiv omtale i medierne til konkurrende forhandlere af legetøj, der for en stor dels vedkommende har været blandt de udløsende faktorer til nedturen for Top-Toy.

Kort efter at konkursen 28. december blev en realitet, stod det nemlig klart, at rabatmærkehæfter og gavekort til Fætter BR- eller Toys r us-butikkerne ikke længere var papiret værd, som de var trykt på. På sociale medier bredte utilfredsheden sig med lynets hast - godt hjulpet på vej af pressens omtale af frustrede forældres skriverier på Facebook.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger.
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger.
 

Og selvom Top-Toy senere valgte at give kunderne muligheden for at returnere gavekort, så havde de første konkurrenter allerede været på banen i et forsøg på lokke kunderne fra den tidligere konkurrent ind i egne butikker.

Således tilbød legetøjsbutikken Superhelten på Østerbro, at BR-kunder kunne anvende ellers værdiløse rabatmærkehæfter i den lille legetøjsbutik, der ligger i kort afstand fra en Fætter BR-butik på Østerbrogade. Også Føtex og Bilka - der med hyppige knaldtilbud og høj tilgængelighed ofter er blevet udpeget som en af de største konkurrenter til de lukkede legetøjsbutikker - tilbød kunder at ombytte julegaver fra Fætter BR i supermarkedernes butikker.

Endelig var der de opsagte medarbejdere i Top-Toy, der efter konkursen har fået en hjælpende hånd til at komme tilbage i arbejde. En del vil formentlig kunne forstætte i lignende stillinger, hvis den nordjyske internetbutik Coolshop får held til at overtage nogle af BRs tidligere butikker.

Andre tidligere ansatte kan helt skifte branche, og blandt andre Bauhaus har gjort en særlig indsats for tidligere ansatte i Top-Toy, der opfordres til at søge ledige stillinger i kæden af byggemarkeder.

På den måde er en ellers trist virksomhedskonkurs endt med masser af goodwill til og fra Top-Toys tidligere konkurrenter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også