FinansWatch

ISS og Home på slankekur - sulten melder sig hos Saxo Bank

Frasalg skal fokusere ISS og Home på områderne, hvor de to selskaber i forvejen står stærkt. Saxo Bank kan være på vej mod tre milliarder kroner stort opkøb.

Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode

Farvel til 50 pct. af kunderne og 100.000 ansatte.

Sådan lyder den barske formel for fremtidig succes for servicegiganten ISS, hvor topchef Jeff Gravenhorst i denne uge meddelte, at der er forårsrengøringen er sat tidligt i gang i virksomheden, der planlægger at forlade 13 lande, hvor samlet halvdelen af virksomhedens kunder har hjemme.

I stedet vil ISS satse på de eksisterende storkunder, der i forvejen tegner sig for langt størstedelen af omsætningen i den danske servicevirksomhed. Blot 12 af omsætningen kommer således fra markederne, som ISS vil forlade.

Målet med det skarpere fokus på storkunderne er at accelere væksten i selskabet, der forventer fremover at kunne vise en organisk toplinjevækst på 4-6 mod aktuelt 3-4 pct.

 

Home sælger erhvervsmæglerkæde

Fokuseret vil også mæglerkæden Home være - og her vil kikkerten fremover være rettet mod privatkunderne.

Således har Danske Bank-ejede Home solgt erhvervsmæglerkæden Home Erhverv til de to franchisetagere Mikkel Søby og Henrik Svane, der allerede har butikker på Sjælland og Fyn og nu også overtager butikkerne i Aarhus, Herning og Roskilde, hvor de nuværende franchisetagere fortsætter under det et nye selskab.

Samarbejdet mellem Home Erhverv og Danske Bank fortsætter.

Foto: STEEN OLE/POLFOTO
Foto: STEEN OLE/POLFOTO
 

Sultne Saxo Bank

Mens andre sælger ud, melder Saxo Bank om opkøbsinteresse og bekræftede fredag aften, at man er i samtaler med hollandske Binckbank om en venlig overtagelse for en pris på 6,35 euro per aktie - hvilket giver en samlet pris på 428,6 mio. euro eller knap 3,2 mia. kr.

Binckbank, der hører hjemme i Amsterdam, er en børsmægler, som udbyder handel med investeringspapirer via en online platform.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs