
Life science-branchen, der tæller medicinal- og medicoindustrien, fik to chok i den forgange uge, hvor to C25-virksomheders markante direktører fortalte, at de forlod deres topposter.
For Anders Hedegaard, adm. direktør i GN Hearing, der er en af verdens største producenter af høreapparater, var det en topstilling i udlandet, der lokkede - hvilken virksomhed, der fremover får glæde af den danske direktør, ved vi ikke endnu, men Hedegaards har indtil videre slået sine folder i virksomheder som Novo Nordisk, ALK og Bavarian Nordic, så mon ikke arbejdsgiveren fortsat vil være en aktør i life science-industrien?
En afløser for Anders Hedegaard er endnu ikke udpeget.

Coloplast-chef går bestyrelsesvejen
I Danmarks største producent af medicoudstyr som stomiposer og katetre, Coloplast, stod afløseren imidlertid klar, da selskabets topchef gennem ti år, Lars Rasmussen, i forbindelse med årsregnskabet torsdag lod vide, at han til december takker af i virskomheden, hvor han har tilbragt samlet 30 år.
Ny mand i spidsen for Coloplast er fra december Kristian Villumsen, der er fundet internt og gennem længere tid af observatører har været udpeget som selskabets kronprins.
For Rasmussen var det dog ikke udlandet, der lokkede. I stedet ønsker den snart forhenværende direktør at gøre bestyrelseskarriere, og dét ønske har Coloplast-bestyrelsen hørt. Rasmussen, der i forvejen er formand for Lundbeck-bestyrelsen, er nemlig indstillet til ny formand for Coloplast efter Michael Pram Rasmussen.
I forbindelse med Lars Rasmussens ti år-jubilæum i oktober gav han og bestyrelsesformand Pram Rasmussen et inteview til Finans.dk, hvor de to gjorde status for de første ti år med Lars Rasmussen som adm. direktør. I dag ligner det dog mere et forsøg på at skrive Lars Rasmussens eftermæle med Finans.dk som officiel kronikør.
Begrænset kundereaktion på hvidvask
Hos Danske Bank, der torsdag aflagde regnskab for årets tredje kvartal, er der i ugen sat tal på konsekvenserne af den sag om hvidvask, der den seneste tid har domineret mediernes omtale af banken.
Ifølge topchef Jesper Niesen har kundernes reaktion på skandalen dog været begrænset, og banken har således i hele 2018 kun sagt farvel til 1500 privatkunder med en Nem-konto i banken, der i banken anses som kunder, der har banken som primær bank.
Blandt erhvervs- og private banking-kunder har opsigelserne ifølge Danske Bank-bossen været begrænset til "få". Samlet har banken dog i dag 10.000 kunder færre end i september sidste år, men en stor del af disse skal altså findes hos kunder, der ifølge Danske Banks definition ikke har haft banken som deres primære.
Mere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.