FinansWatch

Mere om mennesker

Teaterglad nordjyde bliver ny direktør i Ewii, angrebslysten pressemand var et fejlindkøb i Nordeas forsvar, Maskinmestrenes bestyrelse ændrede forklaring i dramatisk formandsskifte - og 26 andre jobskifter. Fik du det hele med?

Carsten Lykke

Udbyder af ejendomsprojekter mister direktøren

Difko, der udbyder ejendomsprojekter, skal atter have ny direktør, efter at Carsten Lykke har opsagt sin stilling efter 14 måneder i jobbet. "Opsigelsen er som helhed begrundet i professionelle overvejelser fra Carsten Lykkes side," lyder det i en meddelelse fra bestyrelsesformand Klaus H. Rasmussen. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

NREP siger farvel til chef og partner efter 12 år

Den nordiske udbyder af ejendomsfonde, NREP med juridisk hovedsæde i Virum, siger farvel til en af sine partnere, Tobias Alsborger, der har været i virksomheden i 12 år og i dag er en af to chefer for kontoret i Stockholm." Tobias Alsborgers arbejdsopgaver vil blive overtaget af Rickard S. Dahlberg og partner Stefan Wallander. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Newsec Datea mister udlejningschef til Deas

53-årige Peer Arvid Jensen er tiltrådt som senior-erhvervschef hos ejendomsforvalteren Deas. Han har lang erfaring fra ejendomsbranchen, senest som udlejningschef i Newsec Datea, oplyser Deas. Læs artiklen på EjendomsWatch.

Foto: PR
Foto: PR
 

Foto: PR

 

Skanska udnævner ny topchef

Anders Danielsson er ny adm. direktør for Skanska, oplyser entreprenørkoncernen i en børsmeddelelse. Dermed tager han det sidste skridt op ad rangstigen fra stillingen som viceadm. direktør.Anders Danielsson tiltræder rollen den 1. januar 2018, når den nuværende adm. direktør Johan Karlstöm træder tilbage. Samme dag som Anders Danielssons forfremmelse melder Skanska, at en anden viceadm. direktør, Mats Williamson, forlader koncernen ved årsskiftet. Han har været i koncernen i 35 år. Læs artiklen på EjendomsWatch.

 

Teaterglad nordjyde bliver ny direktør i Ewii

Efter mere end et halvt år uden fast topchef kan de ansatte hos energikoncernen Ewii i dag sætte navn på deres fremtidige direktør. Den 48-årige Lars Bonderup Bjørn tager over som adm. direktør i energikoncernen EWII 1. januar. Lars Bonderup Bjørn er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i ledelse og strategi fra Aarhus Universitet, og han kommer til EWII med en lang erfaring fra såvel bestyrelser som fra virksomhedsledelse og virksomhedsudvikling. Siden EWII afbrød samarbejdet med Knud Steen Larsen i juni har Jens Christian Sørensen været konstitueret adm. direktør for EWII. Han fortsætter som økonomidirektør og medlem af direktionen. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

Nordmand skal sætte skub i digitalisering hos Rambøll

Den danske ingeniør- og rådgiverkoncern Rambøll er gået på innovationsjagt i telesektoren. I hvert fald er det der, Rambøll har fundet sin nye innovationsdirektør. Det bliver nordmanden Hilde Tonne, der får den nyoprettede stilling som Group Chief Innovation Officer. Hilde Tonne har tidligere været været en del af koncernledelsen hos Telenor gennem otte år. Læs artiklen på EnergiWatch.

Foto: PR
Foto: PR

Foto: PR

 

Energinets topchef træder tilbage

En af dansk energis mest markante skikkelser forlader sin post. 63-årige Peder Ø. Andreasen, der har været formand for den danske systemoperatør, Energinet.dk, siden etableringen for 13 år siden, fratræder "i løbet af første halvår 2018". Det meddeler Energinet.dk.Aftrædelsen sker som led i et "planlagt generationsskifte", konstateres det. Imidlertid er der dog endnu ikke planlagt, hvem der skal være afløseren på posten. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

Neas' topchef træder tilbage

Neas Energy skifter ud på den øverste post. Direktøren gennem de seneste godt 15 år, Bo Lynge Rydahl, træder tilbage med effekt fra 3. april næste år og afløses i stedet af den hidtidige driftsdirektør, Anders Bauditz. Skiftet sker i forbindelse med den endelige integration af Neas ind i britiske Centrica, der opkøbte det nordjyske selskab i april 2016. Læs artiklen på EnergiWatch.

 

Danske Andelskassers Bank skifter formand øjeblikkeligt

Danske Andelskassers Bank har skiftet bestyrelsesformand, efter at bankens nu tidligere formand Jakob Fastrup har meddelt sin afgang og udtræden af bankens bestyrelse "med øjeblikkelig virkning".Banken bestyrelse har i stedet konstitueret Anders Howalt-Hestbech, direktør i Købsstædernes Forsikring, som ny bestyrelsesformand. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Angrebslysten pressemand var et fejlindkøb i Nordeas forsvar

Efter kun ti måneder stopper den erfarne kommunikationsmand, Klaus Fridorf,  i Nordea. Jeg var ikke den rette til opgaven, lyder det ærlige svar fra hovedpersonen selv, der allerede har fundet sig et nyt job i et forsikringsselskab. Læs artiklen på FinansWatch.

Foto: PR

 

Danske Banks topchef træder ind i bestyrelsen hos finanslobby

Thomas F. Borgen, adm. direktør i Danske Bank, træder ind i bestyrelsen i Finans Danmark. Læs artiklen på FinansWatch.

 

ATP-direktør bliver ny strategichef i Saxo Bank

Robert Hjorth, direktør for ATP Fondsmæglerselskab A/S, skifter til en nyoprettet stilling i Saxo Bank, oplyser banken i en meddelelse.Her bliver han såkaldt head of strategy og "skal drive strategisk planlægning og eksekvering på tværs af Saxo Bank Group," skriver banken. Hjorth vil rapportere ind til adm. direktør og stifter Kim Fournais. Læs artiklen på FinansWatch.

 

Finanstilsynet mister to vicedirektører til lobbyorganisationer

Finanstilsynet har nu på under tre uger mistet tre ud af fire vicedirektører. Til gengæld har Forsikring og Pension fået en ny vicedirektør, og Finans Danmark fået en ny direktør for Investeringsfondbranchen.17. november fortalte ATP, at man har ansat Jan Parner som ny chef for pensionskassens aktuariat. Nu har finansverdenens to mest magtfulde lobbyorganisationer også været på rov på Finanstilsynets direktionsgang, erfarer FinansWatch. Finans Danmark har ansat Brigitte Søgaard Holm som direktør for Investeringsfondsbranchen, IFB, og samtidig som direktør for investering og opsparing i Finans Danmark. Samtidig har brancheorganisationen Forsikring & Pension ansat den øverste jurist i Finanstilsynet, Thomas Brenøe, som ny vicedirektør. Læs artiklen på FinansWatch.

Foto: PR/Henrik Clifford
Foto: PR/Henrik Clifford

Foto: PR/Henrik Clifford

 

340 brugser får ny kædedirektør

Fra nytår er det 47-årige Torben B. Andersen, der skal være ny direktør for de ca. 340 butikker i Dagli'brugsen og Lokalbrugsen.Det meddeler Coop. Torben B. Andersen kommer fra et job som markedschef for Kvickly Syd, og på posten i Albertslund-hovedkvarteret afløser han Jesper K. Andersen, der efter nogle år på posten er blevet udpeget som ny kædedirektør for Superbrugsen. Læs artiklen på FødevareWatch.

 

IT-Branchen henter ny formand til digitalt udvalg

IT-Branchens udvalg for Digitalt Erhverv henter Bent Dalager fra KPMG ind som ny formand. Det fremgår af en meddelelse fra IT-Branchen. Bent Dalager er datalog med speciale i kunstig intelligens. Han er kommet til KPMG efter 25 år i Accenture. Læs artiklen på ITWatch.

 

Carsten Dilling henter tidligere Yousee-direktør til it-selskab

Den tidligere Yousee-direktør René Brøchner har fået nyt job. Han var senest på kort visit i mediebranchen som kommerciel direktør i Berlingske Media, men nu vender René Brøchner tilbage til it- og telebranchen som adm. direktør for Icotera. Det skriver Berlingske. Han afløser Peter Lund på direktørposten i selskabet, der leverer trådløse netværksintegrerede løsninger. Læs artiklen på ITWatch.

Foto: PR
Foto: PR

Foto: PR

 

TDC mister chef til Aller

Martin Dahl bliver ny head of Nordic Content Center og bureauchef for All over Press i mediekoncernen Aller Media. Det oplyser Aller. Han tiltræder sine nye poster 2. januar 2018 og kommer fra en stilling som Head of Automation og BPO hos TDC, der er Danmarks største televirksomhed og bl.a. ejer tv-distributøren Yousee. Læs artiklen på ITWatch.

 

Devoteam napper projektchef fra Skat

Det internationale it-konsulenthus Devoteams danske afdeling har ansat Ryan Gydesen som ny delivery principal, hvor han skal indgå i afdelingen Program, Project and Change. Han kommer fra en stilling som projektchef hos Skat IT og Data. Læs artiklen på ITWatch.

 

Nordjyske sælger Bazoom og flere portaler til digital direktør

Nordjyske Medier zoomer yderligere ind på den regionale kerneforretning og sælger fire digitale forretningsområder fra, heraf klikmaskinen Bazoom. Det fremgår af en meddelelse.Køberen er nuværende direktør for Nordjyske Mediers digitale forretningsudvikling, Kenneth Andersen, som samtidig stopper i Nordjyske Medier for at drive de digitale forretninger videre i et nyt selskab Heymate ApS i partnerskab med Christoffer Hübertz. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Claus Ladegaard bliver ny direktør for Filminstituttet

Filminstituttets vicedirektør overtager posten som adm. direktør. Han er i forvejen konstitueret i rollen. Læs artiklen på MediaWatch.

Foto: /ritzau/Cecile Smetana
Foto: /ritzau/Cecile Smetana

Foto: /ritzau/Cecile Smetana

 

Aller har fundet ny direktør til rejseselskab

43-årige Morten Aaberg Sørensen er ny direktør for Aller Leisure, som står bag Allers rejseselskaber. Det skriver branchemediet Standby.Morten Aaberg Sørensen afløser Rikki Sølling, der forlod Aller-koncernen i begyndelsen af året. Han kommer fra en stilling vicepræsident i konsulentvirksomheden Mannaz. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Troels Mylenberg stopper i Jysk Fynske Medier

Jysk Fynske Mediers chefredaktør og udviklingsdirektør stopper ved årsskiftet. Han begrunder bruddet med, at tiden ikke er til de ambitiøse redaktionelle udviklingsaktiviteter, han gerne ville sætte i gang. Læs artiklen på MediaWatch.

 

DR henter ny nyhedsredaktør fra Ekstra Bladet

DR opruster med en stilling som nyhedsredaktør i DR Medier, der skal på tv-nyhederne til at spille på DR's digitale kanaler. Ansvaret bliver lagt i hænderne på Lisbeth Langwadt, der 1. januar skifter stillingen som chef for betalt indhold på ekstrabladet.dk ud med jobbet som nyhedsredaktør i DR's strategiske afdeling, DR Medier. Det skriver DR i en meddelelse. Læs artiklen på MediaWatch.

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Foto: PR/Ekstra Bladet

 

Tidligere graverjournalist etablerer forlag

Journalist Birgitte Dyrekilde, der tidligere har været graverjournalist på bl.a. Jyllands-Posten og Børsen, stifter et nyt forlag med fokus på journalistiske og dokumentariske bøger. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Politiken styrker fokus på sine kunder

Dagbladet Politiken opretter en ny stilling som kunderelationschef i avisens salgs- og marketingafdeling. Afdelingen bliver splittet op i to teams, hvor det ene har fokus på salgsindsats, mens det andet team bliver dedikeret til at styrke avisens kunderelationer. Til at varetage dén opgave har Politiken ansat Johanne Holm, der får titel af kunderelationschef, og som tiltræder efter nytår. Hun kommer fra en stilling som senior CRM Manager i Københavns Lufthavne. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Kommunikationschef skifter fra flyselskab til hotelkæde

Daniel Kirchhoff skifter flyselskab ud med hoteldkæden Scandic, hvor han skal være kommunikationschef. Læs artiklen på MediaWatch.

Foto: PR
Foto: PR

Foto: PR

 

Chefredaktør forlader vestjyske dagblade

Peter Kjeldbjerg stopper efter tre et halvt år som chefredaktør for dagblade i Holstrebro, Struer og Lemvig. Læs artiklen på MediaWatch.

 

Sarah Lindegaard ny kommunikationskonsulent i Medicoindustrien

Sarah Lindegaard er tiltrådt som kommunikationskonsulent i Medicoindustrien, der er brancheforening for de danske producenter af medicoteknisk udstyr.Hun kommer fra en stilling som kommunikationsrådgiver i Rostra Kommunikation, hvor hun primært har arbejdet med politisk og strategisk kommunikation inden for sundhedsområdet. Læs artiklen på MedWatch.

 

Maskinmestrenes bestyrelse ændrede forklaring i dramatisk formandsskifte

Inden for få timer ændrede bestyrelsen i Maskinmestrenes Forening forklaring om formand Per Jørgensens pludselige afsked fra en frivillig opsigelse til at handle om brud på reglerne med foreningens kreditkort. Læs artiklen på ShippingWatch.

 

 

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs