FinansWatch

Kapitalfonde kan komme i klemme i "hot" marked

Tre ud af fem kapitalfondshandler bliver til noget. Kapitalfondschef frygter, at flere kapitalfonde kan komme i klemme som et resultat af aktieuro og højere renter. Det skriver AMWatch i nyt nyhedsbrev om Venture og Kapitalfonde.

Foto: Colourbox

Kapitalfondes appetit på virksomheder er stor for tiden. Det viser en opgørelse lavet af kapitalfonden Polaris på grundlag af det dealflow, som er i omløb hos investeringsrådgivere. Næsten 60 pct. af de virksomheder, der har været tilbudt danske og svenske kapitalfonde i perioden fra 2014 til juni 2016, er rent faktisk er handlet.

Det skriver AMWatch i sit nye nyhedsbrev, Venture og Kapitalfonde, som bliver sendt ud hver onsdag eftermiddag.

De mange handler har drevet priserne på virksomheder op i et niveau, som kan gøre det svært for kapitalfonde at drive rentabel virksomheder de kommende år. Situationen gøres mere usikker af uroen på aktiemarkedet, som kan resultere i en større korrektion, som ultimativt kan have en effekt på virksomhedspriserne.

"Det viser os, at markedet er særdeles hot lige nu. Det kan godt bekymre mig, når jeg kigger på de nærmeste år. Især når det sammenholdes med de priser, virksomhederne hidtil er handlet til," siger Managing Partner i Polaris, Jan Johan Kühl, til AMWatch.

Tysk kapitalforvalter jagter investorer til ny milliardfond i Norden og endda Asien

Konkursramt investor bistår Blackstone i dansk opkøbsoffensiv

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere