Kapitalforening vil investere i opfyldelsen af FN’s verdensmål

Kapitalforeningen SDG Invest vil investere i selskaber, der aktivt gør noget for at gå forrest i at løse verdens udfordringer.
Anne-Louise Thon Schur, partner i SDGLead, flankeret af Stockrate Asset Managements direktør ogstifter, Bjarne Jensen (tv), kapitalforvaltningschef Kristian Kjer. | Foto: PR.
Anne-Louise Thon Schur, partner i SDGLead, flankeret af Stockrate Asset Managements direktør ogstifter, Bjarne Jensen (tv), kapitalforvaltningschef Kristian Kjer. | Foto: PR.

Kapitalforeningen SGD Invest giver nu private og professionelle investorer mulighed for at investere med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, som blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere i 2015.

"Kapitalforeningen investerer i de økonomisk stærkeste selskaber på verdensplan, der samtidigt agerer ansvarligt, bæredygtigt og visionært. Udvælgelsesmetoden er en kombination af en dybdegående vurdering af selskabernes økonomi, som har vist gode resultater de sidste 10 år, kombineret med en tilbundsgående vurdering af deres bæredygtighed," skriver SDG Invest i en pressemeddelelse.

Det er den danske kapitalforvalter Stockrate Asset Management og konsulentvirksomheden SDGlead, der står bag udvælgelsesmetoden, som skal finde de rette selskaber at investere i blandt 65.000 ratede børsselskaber. Heraf er der i dag kun omkring 100 selskaber, som indtil nu opfylder investeringskravene.

"For at virksomhederne kan blive en del af SDG Invest, er det altså ikke nok, at virksomheden har en politik på klima- og miljøforhold, børnearbejde osv. De skal yde en ekstra indsats indenfor innovation og investeringer i nye produkter og markeder, der kan afhjælpe globale problemstillinger," udtaler Anne-Louise Thon Schur, der er partner i SDGLead.

"Den finansielle sektor kan spille en stor rolle i at sikre den bæredygtige udvikling. Og det er derfor vigtigt, at vi bevæger os væk fra passive ESG screeninger og i stedet belønner de virksomheder der går forrest i at tackle verdens udfordringer," fortsætter hun men henvisning til investeringsskonceptet, som står for miljø, sociale forhold og ledelse (environment, social and governance – ESG).

Klassiske screeninger ikke gode nok

SDG Invest angiver ikke noget konkret afkastmål, men oplyser, at man forventer at ”levere attraktive afkast til investorerne”.

Hos Stockrate Asset Management fortæller kapitalforvaltningschef, Kristian Kjer, at investorerne i stigende grad efterspørger bæredygtige investeringer, men ikke synes, at de klassiske screeninger ikke er gode nok.

"De eksisterende metoder lever ikke op til de bæredygtighedskrav, som den moderne og oplyste investor har," udtaler Kristian Kjer. 

"For disse investorer er en frasortering af virksomheder inden for bestemte brancher ikke nok – de ønsker at placere deres investeringer i stærke virksomheder, der handler langsigtet, og som samtidig går forrest, når det kommer til at tackle de globale problemstillinger," tilføjer han.

En kapitalforening er en alternativ investeringsforening, der har friere investeringsrammer end en investeringsforening, herunder mulighed for gearing og brug af derivater. Foreningen har pligt til at definere sin investeringsstrategi og risikorammer og herefter at overholde disse.

PKA og PFA i New York for at finde investeringsløsninger til at opfylde FNs verdensmål

PKA vil gå forrest i jagten på samvittighedsfulde afkast

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også