FinansWatch

Rangvid: Bekymringen for F1 er væk nu

Det er gået hurtigt med at få reduceret de tidligere så populære F1-lån, der nu kun udgør 10 pct. af de samlede realkreditlån.

”Mange, herunder rating-bureauer, myndighederne, Rangvid-udvalget, og faktisk nok også realkreditinstitutterne selv, har været bekymret over, om andelen af F1 lån, der jo skal refinansieres årligt, kunne udgøre en trussel mod den finansielle stabilitet. Den bekymring må man sige er væk nu,” siger professor, ph.d. Jesper Rangvid fra Institut for Finansiering på Copenhagen Business School. Foto: CBS

Log ind for at læse artikler

Velkommen til FinansWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et prøveabonnement.

Forsiden lige nu

Letland suspenderer korruptionsanklaget centralbankchef

Den korruptionsanklagede lettiske centalbankchef, Ilmārs Rimšēvičs, er blevet suspenderet fra sin post. Der er desuden kaldt en vikar ind til det næste møde i ECB's styrende råd, hvor Rimšēvičs også har en plads.

BRF henter størstedelen af lån til private som bankboliglån

Boligejerne i Jyske Bank-koncernen vælger i langt højere grad bankboliglån end de traditionelle realkreditlån, fortæller BRF Kredits adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen. Fremadrettet ventes udlånsvæksten at aftage, dog med fortsat størst vækst i belåning af ejerboliger - også selvom der ikke kan hentes flere lån i Totalkredit.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere