FinansWatch

Venstre: Crowdfunding skal reguleres på bagkant

Crowdfunding skal have frie tøjler, mener Venstre. Behovet for alternative finansieringsmuligheder er stort, og de dukker op med en sådan hastighed, at man først kan regulere lovgivningen, når markedet er kommet i gang.

Torsten Schack Pedersen mener, at der er behov for risikovillig kapital, og at crowdfunding er et godt eksempel på alternativ finansiering. | Foto: PR

Crowdfunding skal have frit spil for at være med til at udfylde de huller, der er i finansieringsmarkedet. Det mener Torsten Schack Pedersen, Venstres ordfører for erhverv, vækst og it/telepolitik. Han siger, at crowdfunding derfor skal have lempeligere regler end gængse banklån. Det er vigtigt, at lovgivningen ikke på forhånd bremser muligheden for finansiering, for der mangler aktører, der vil stille op med risikovillig kapital. Og her kommer crowdfunding ind som et godt alternativ, mener han.

”Hvis kapitalmarkederne fungerede perfekt, og alle, der efterspurgte kapital, kunne få det, så var problemerne væk. Men markederne fungerer ikke perfekt. Og så må man jo prøve at finde nogle brikker, der udfylder de huller, der er.”

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Flex Funding indgår stor garantiaftale med EU-fond

Den Europæiske Investeringsfond, EIF, vil garantere udlån hos Flex Funding for 425 mio. danske kr. "Det er kæmpestort," siger adm. direktør Henrik Vad, der nu er i dialog med flere institutionelle investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs