FinansWatch

Finansmand er færdig med bankaktier

Finansmanden Jesper Bak, der fik frataget sine stemmer på aktier i Totalbanken, er færdig med at investere i danske banker, siger han til FinansWatch. "Jeg er sagt til folk omkring mig, at hvis jeg nogensinde nævner, at jeg er interesseret i at investere i en dansk bankaktie, så skal de binde mig på hænder og fødder," siger han.

Jesper Bak ses i midten Foto: Ritzau Scanpix/Carsten Bundgaard

Den ombruste finansmand Jesper Bak – med en fortid som investor i Københavns Andelskasse og Totalbanken – er færdig med at investere i danske banker.

Det siger han til FinansWatch efter fredagens salg af hans aktier i fynske Totalbanken. Han har solgt aktierne til finansmanden Kim Mikkelsen, der opnår en ejerandel på knap 10 pct. i Totalbanken.

Jesper Bak siger, at det er Finanstilsynets afgørelse om at fratage ham stemmeretten på aktierne, der har fået ham til at sælge aktierne. Stemmeretten blev frataget, fordi han ifølge tilsynet havde handlet i overenstemmelse med andre storaktionærer.

"You win some, you lose some," lyder den umiddelbare reaktion fra Jesper Bak, der er "træt af at slås med Finanstilsynet."

Han er nu færdig med at investere i bankaktier.

"Jeg er sagt til folk omkring mig, at hvis jeg nogensinde nævner, at jeg er interesseret i at investere i en dansk bankaktie, så skal de binde mig på hænder og fødder," siger Jesper Bak, som Finanstilsynet fjernede fra ledelsen i Københavns Andelskasse på grund af en række møgsager.

Jesper Bak var en stor fortaler for at lave en fynsk bankfusion mellem Totalbanken og Fynske Bank, men det lykkedes i hvert fald ikke i denne omgang.

Jesper Bak sælger ud af Totalbanken-aktier: Ny investor køber sig ind i lokalbanken

Næstformand i Totalbanken kommer over 10 pct. i ejerandel

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere