FinansWatch

Finanssektoren får ny guide om seksuel chikane

Tre organisationer udgiver fælles guide til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane i finanssektoren.

En ny guide skal forebygge seksuel chikane i finanssektoren. I guiden kan man blandt andet finde otte råd til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. Det skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Det er Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Forsikringsforbundet og Finansforbundet, som står bag guiden, der vil blive delt ud til ledelser, tillidsvalgte og medarbejdere i finanssektoren.

En undersøgelse udarbejdet af Finansforbundet viser, at 2 pct. finansansatte inden for de seneste tre år har oplevet uønskede seksuelle tilnærmelser.

"I finanssektoren har vi relativt få sager om seksuel chikane, men én sag er én sag for meget. Derfor er det vigtigt med et løbende fokus på både forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. I den forbindelse har ledelsen et særligt ansvar, men den enkelte medarbejder har også et vigtigt medansvar for at opretholde en kultur på arbejdspladsen, hvor seksuel chikane er uacceptabelt," udtaler Mariane Dissing, adm. direktør i FA i pressemeddelelsen.

Organisationerne vil senere på året følge op med et fælles 'gå-hjem-møde' om forebyggelse af krænkende handlinger som seksuel chikane.

Der er ifølge Arbejdstilsynet tale om seksuel chikane, når en person regelmæssigt og over længere tid udsætter en anden person for uønskede handlinger af seksuel karakter, som vedkommende opfatter som krænkende, oplyser Finansforbundet i pressemeddelelsen.

Underdirektør i FA: Flexicurity trænger til fornyelse

Banker i kamp mod chikane efter metoo-bevægelse

 

Forsiden lige nu

Hvidvask kan sænke Danske Bank fremtidige kreditvurdering

Mistet tillid til kunder, investorer og modparter samt risiko for undersøgelser og bøder som følge af Danske Banks hvidsvaskskandale i Estland får nu kreditvurderingsinstituttet Moody's til at sænke fremtidsudsigterne til "negative".

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere