FinansWatch

ATP fortsat åben for nye investeringer i danske ventureselskaber

ATP meldte i februar ud, at selskabet dropper investeringer i ventureselskaber. Men det gælder kun udenlandske selskaber, fortæller ATP’s fondsdirektør, som fortsat er åben over for danske investeringer.

Kasper Ahrndt Lorenzen, fondsdirektør i ATP Foto: PR

ATP er fortsat åben over for investeringer i danske ventureselskaber. I februar meldte ATP Private Equity Partners ellers ud, at man ville droppe investeringer i ventureselskaber. Men ifølge ATP’s fondsdirektør, Kasper Ahrndt Lorenzen, gælder det kun udenlandske selskaber. Det skriver AMWatch Private Equity.

Bag beslutningen om at droppe investeringer i udenlandske ventureselskaber ligger en analyse, som ATP har lavet af data, der går 15 år tilbage. Analysen viste ifølge fondsdirektøren, at private equity-investeringer, typisk investeringer i mere etablerede, unoterede selskaber, har givet "et klart bedre afkast" end investeringer i udenlandske venturefonde, der har fokus på opstartsvirksomheder.

ATP er åben over for investeringer i danske ventureselskaber, hvis mulighederne i selskabet stemmer over ens med ATP's krav til blandt andet afkast og resultater. Således gav ATP før jul et tilsagn på 400 mio. kr. til den nye venturefond Nordic Alpha Partners.

"Vi har ikke en bestemt pulje penge, vi kan reservere til dansk venture. De penge, vi kan investere her, skal rummes inden for de investeringer, vi i henhold til vores risikoprofil kan investere i unoterede aktier," siger fondsdirektøren til AMWatch Private Equity.

Forsiden lige nu

Regering fraviger egne principper med ny hvidvaskstramning

Regeringen indførte for et par år siden en række principper som et opgør mod såkaldt overimplementering af EU-regler. Men med udsigt til nye stramninger på hvidvaskområdet står Danmark til at få nogle af de strengeste regler på området i EU. Trods EU-skepsis og generel bekymring for overimplementering ser Dansk Folkeparti intet problem i at gå længere end andre lande (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere