FinansWatch

Minister misinformerer Folketinget om bankernes indtægter på realkreditbidrag

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) fortalte i går i et åbent samråd Folketingets erhvervsudvalg, at bankernes indtægter på realkreditlån ikke steg mere end udlånet mellem 2007 og 2014. Efter en henvendelse fra FinansWatch erkender ministeriet nu, at tallene ikke er korrekte.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V). | Foto: Jonathan Bjerg Møller

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) erkender nu, at han i går på et åbent samråd over for Folketingets erhvervsudvalg gav Folketinget misvisende oplysninger om bankernes andel af realkredittens kraftigt stigende bidrags- og gebyrindtægter.

Der blev indkaldt til samrådet, da Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Alternativet havde stillet spørgsmål til ministeren i forbindelse med en række artikler i FinansWatch. I artiklerne er det afdækket, hvordan en betydelig del af realkredittens bidragsforhøjelser reelt er gået til bankerne, selv om realkreditsektoren selv har fortalt kunderne, at højere bidragsindtægter skulle bruges til at polstre realkreditten på grund af blandt andet større kapitalkrav fra myndighederne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs