FinansWatch

Realkreditten nægter at sænke prisen

Selv om man afdrager og afdrager på sin realkreditgæld og kommer ned i en lavere priskategori, bliver real- kreditten ved med at opkræve den oprindelige, høje bidragssats.

Forestil dig, at du betaler kassen for en indboforsikring, fordi du har værdier for op mod 5 mio. kr. i din lejlighed. Du vælger at skille dig af med alle Louis Vuitton-taskerne, PK31-lædersofaen, Super-Ellipse-spisebordet og de mange Kvium-malerier og har nu kun indbo til en værdi af 500.000 kr. Den ellers venlige forsikringsagent i forsikringsselskabet er dog kold: Du skal stadig betale samme præmie, som da du havde værdier for 5 mio. kr. – sådan er reglerne bare.

De fleste kan nok blive enige om, at det er en urimelig opførsel fra forsikringsselskabet. Og heldigvis er de ikke så urimelige i virkeligheden, men det er realkreditinstitutterne til gengæld. De bliver nemlig ved med at opkræve samme, høje bidragssats, selvom om kunderne nedbringer deres gæld.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs