FinansWatch

Erhvervsstyrelsen undersøger Nykredit og ejerforening for valgmanipulation

Erhvervsstyrelsen gransker nu forårets repræsentantskabsvalg i Forenet Kredit – storaktionæren i Nykredit og Totalkredit – efter en række kritiske artikler i Økonomisk Ugebrev om manipulation. Forenet Kredit afviser, at der skulle være "manipuleret med demokratiet". 

Forenet Kredit har tidligere haft til huse hos Nykredit, men da Nykredit i begyndelsen af 2016 annoncerede planer om en mulig børsnotering, flyttede foreningen ned i den tidligere toldkammerbygning ved siden af Nykredits hovedsæde på Kalvebod Brygge. | Foto: PR

Da storaktionæren i Nykredit, Forenet Kredit, i marts afholdt valg til repræsentantskabet i to valgområder, blev der ifølge artikler i Økonomisk Ugebrev indsamlet fuldmagter fra ansatte i Nykredit, ligesom Nykredit stod for at transportere medarbejdere i bus til valgsstederne.

Ugebrevets artikler har resulteret i, at Erhvervsstyrelsen er gået ind i sagen. Styrelsen har bedt Forenet Kredit om en redegørelse, og den blev modtaget fredag 20. april.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs