FinansWatch

Ledige skal spare op til pension men skal samtidig hæve den: "Det virker helt absurd"

Med den ene hånd tvinger det offentlige ledige til at spare op til pension, mens man med den anden hånd kræver, at kontanthjælpsmodtagere hæver deres eksisterende pensionsopsparing. "Det er et billede på, at kommunerne helt systematisk jagter de penge her," lyder det fra PFA.

Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA | Foto: PR/PFA

1. januar trådte regler om, at ledige skal spare op til pension, i kraft, men samtidig er kommunen forpligtet til at kræve, at kontanthjælpsmodtagere hæver den pensionsopsparing, de allerede har. Det skriver Altinget.

I PFA modtager man hver uge mellem 50 og 75 henvendelser fra pensionskunder på kontanthjælp, som er blevet bedt om at undersøge muligheden for at hæve pensionsopsparingen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs