FinansWatch

Forsker skuffet over at banker skal betale for ny politisk reform: "Det er en straffeaktion"

Regeringens aftale om tidligere tilbagetrækning skal delvist finansieres af finanssektoren, der står med en ekstraregning på op til 2 mia. kr. Aftalen møder voldsom kritik fra seniorrådgiver Lars Krull.

Foto: Lars Horn/AAU

Frem til 2025 skal finansielle virksomheder, der har benyttet sig af hybrid kernekapital til at polstre sig med, bidrage med op til 2 mia. kr. til den nye aftale om tidligere pension, som er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale.

"Det virker som en ren straffeaktion. Hvis man vil have en finanssektor, der kan tiltrække kapital, være en god partner og bakke om samfundet, så er det her, det værste man kan gøre," siger bankforsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs