FinansWatch

Nordea har halveret svensk filialnet på tre år

Ifølge det svenske erhvervsmedie Dagens Industri har Nordea lukket halvdelen af sine filialer i Sverige de seneste tre år. Generelt har storbankerne i landet skåret antallet af filialer ned med en tredjedel.

Colourbox
Foto: Colourbox

I Sverige har storbankerne nedlagt en tredjedel af deres filialer på tre år.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri.

Nordea fører an med en halvering af antallet af filialer.

I slutningen af sidste år viste en undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), at Danmark generelt for alle banker ligger foran Sverige, når det kommer til antallet af lukkede filialer.

I 2006 var der 2000 bankfilialer i Danmark og i 2016 var det tal mere end halveret til 948. I 2016 alene forsvandt 56 filialer på landsplan, svarende til et fald på 5,6 pct. i forhold til året før.

Forsiden lige nu

Aberdeen-chef: Vores fusion med Standard Life virker

Der er opnået helt konkrete fordele ved sammenlægningen mellem Aberdeen Asset Management og Standard Life Investments, siger den danske landechef Henrik Kruse til EjendomsWatch. Udfordringer med at levere tilfredsstillende afkast på visse typer produkter er ved at blive løst, lyder det fra investoren med danske ejendomme for et milliardbeløb.

Jyske Realkredit fortsætter udlånsvæksten

Udlånet vokser fortsat hos Jyske Banks realkreditselskab. Frasalget af domicilet i Lyngby i andet kvartal kan dog ikke redde halvårets bundlinje, som lander 30 pct. lavere end for et år siden som følge af nye nedskrivningsregler i første kvartal.

Jyske Bank afleverer lavere indtjening end analytikerne forventede

Jyske Bank kom ud af årets andet kvartal med en mindre indtjening og færre gebyrindtægter, end analytikerne havde forventet. Kvartalet er dog bedre end samme kvartal sidste år. I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet igangsætter Silkeborg-banken et stort aktietilbagekøbsprogram. (Opdateret.)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere