FinansWatch

Nordea har halveret svensk filialnet på tre år

Ifølge det svenske erhvervsmedie Dagens Industri har Nordea lukket halvdelen af sine filialer i Sverige de seneste tre år. Generelt har storbankerne i landet skåret antallet af filialer ned med en tredjedel.

Colourbox
Foto: Colourbox

I Sverige har storbankerne nedlagt en tredjedel af deres filialer på tre år.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri.

Nordea fører an med en halvering af antallet af filialer.

I slutningen af sidste år viste en undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), at Danmark generelt for alle banker ligger foran Sverige, når det kommer til antallet af lukkede filialer.

I 2006 var der 2000 bankfilialer i Danmark og i 2016 var det tal mere end halveret til 948. I 2016 alene forsvandt 56 filialer på landsplan, svarende til et fald på 5,6 pct. i forhold til året før.

Forsiden lige nu

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

ATP-direktør afviser nye samarbejder med Macquarie

Christian Hyldahl, topchef i pensionskassen ATP, afviser over for DR at indgå nye samarbejder med banken Macquarie i den nærmeste fremtid. Det sker efter afsløringen af bankens nøglerolle i svindlen med udbytteskat i Europa.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere