FinansWatch

Nordea med i udlån i Rusland for over 25 mia. kr. det seneste år

Nordea har længe sagt, at man ønsker at reducere sine udlån i Rusland. Og selv om det samlede russiske udlån er blevet reduceret, så er Nordens største bank stadig i høj grad aktiv i Rusland. Så sent som ugen før jul sidste år var banken med til at låne den oligark-kontrollerede og stærkt forurenende minegigant Norilsk Nickel næsten 16 mia. kr.

Norilsk Nickel, som har fået milliardlån lige før sidste jul fra blandt andre Nordea. Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Alexander Zemlianichenko

Log ind for at læse artikler

Velkommen til FinansWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et prøveabonnement.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere