FinansWatch

USA kan ramme Nordea hårdt for at yde lån til sanktionsramte Putin-allierede

Allerede i dag vil USA yderligere skærpe sanktionerne over for Rusland og ikke mindst virksomheder, der har forbindelse til præsident Vladimir Putin eller den russiske støtte til Assad-regimet i Syrien. Nordea er kommet i klemme på grund af mindst et milliardlån til en sanktionsramt russisk minegigant. Og for de amerikanske myndigheder har det ingen betydning, at Nordea ikke er amerikansk. Tidligere sanktionsbrud har kostet banker bøder i milliardstørrelsen.

USA's finansminister, Steven Mnuchin, understreger, at USA tager nye sanktioner mod Putins allierede i Rusland dybt alvorligt. Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Soeren Stache

Log ind for at læse artikler

Velkommen til FinansWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et prøveabonnement.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere