FinansWatch

Socialdemokratisk rådgiver, Dong og Gazprom: Kommende formand for Jyske Bank har et alsidigt CV

Næstformand Kurt Bligaard Pedersen står til at overtage formandsposten i Jyske Bank efter Sven Buhrkals exit. Dermed får banken en formand, som både har siddet centralt placeret i det politiske system, men også har gjort sig bemærket på den erhvervsmæssige scene i ind- og udland i to årtier.

Kurt Bligaard Pedersen | Foto: PR/Jyske Bank

Jyske Banks kommende formand ser ud til at blive den nuværende næstformand Kurt Bligaard Pedersen, efter at Sven Buhrkall har meddelt, at han vil træde tilbage fra formandsstolen i forbindelse med bankens generalforsamling i slutningen af marts.

Sker det, skifter banken en formand ud, der var folketingsmedlem for Venstre, til en formand, der i sine første job var yndet rådgiver for toppen af Socialdemokratiet, men som siden skiftede ind på en karriere i erhvervslivet, der senest har ført ham til en højt placeret post i den russiske energikæmpe Gazprom.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs