FinansWatch

Penge flød fra Danske Bank til forbudte Iran-selskaber

Listen over mistænkelige modtagere af penge fra Danske Banks filial i Estland vokser. Ifølge Berlinske Business er der via bankens estiske filial også sendt penge til selskaber, som ifølge de amerikanske myndigheder blev stiftet for at omgå de FN-sanktioner, som Iran blev pålagt i 2006.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Berlingske Business har tidligere afsløret, at der via Danske Banks filial i Estland er blevet sendt penge fra blandt andet skattelyselskaber og ministerier i Aserbajdsjan til europæiske politikere og embedsmænd. Nu viser det sig, at banken også har sendt penge til en række selskaber, der ifølge de amerikanske myndigheder har forbindelser til styret i Iran. Det skriver Berlingske Business.

Det drejer sig blandt andet om selskaberne Synergy General Trading og Hanedan General Trading, der er registreret i Dubai, samt selskabet GBD FIZ med registrering i Georgien. Ifølge de amerikanske myndigheder blev selskaberne stiftet med det formål at omgå de FN-sanktioner, som Iran blev pålagt i 2006 som følge af landets atompolitik. Selskaberne er i dag alle tre på USA’s liste over sanktionerede selskaber. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs