FinansWatch

Forsikringer koster pensionskæmper milliarder

De kommercielle pensionsselskaber har det seneste halvandet år tabt milliarder på syge- og ulykkesforsikringer. Værst ser det ud i Danica.

Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Foto: PR

Syv kommercielle pensionsselskaber har over det seneste halvandet år tabt i alt 2,5 mia. kr. på syge- og ulykkesforsikringer, også kaldet SUL, viser tal fra pensionsrådigveren Fpension. Værst ser det ud for Danica, der med opkøbet af SEB Pension har hensat yderligere 970 mio. kr. til fremtidige tab. Det skriver Børsen.

"Det er korrekt, at der stadig er en usund balance mellem vores indtægter og udgifter på området. Det er bl.a. derfor, vi har øget vores fokus på forebyggelse, mens vi hævede priserne ved årsskiftet," udtaler Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica, i et skriftligt svar til Børsen.

Danica hævede ellers priserne på selskabets syge- og ulykkesforsikringer op til 66 pct., men har alligevel i første halvår af 2018 tabt 226 mio. kr. på området, hvis man ser bort fra tabet i SEB.

Søren Andersen, rådgiver i Fpension, fortæller, at SUL-underskuddene finansieres af øgede omkostninger for kunderne andre steder, og kalder det et "kæmpe problem".

PFA tvivler på at nå mål på vanskeligt område

Pensionsselskaber vil gøre op med tabsgivende syge- og ulykkesforsikringer

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere