FinansWatch

Klummer

Pensionsafkast - æbler, pærer og vælling

KLUMME: Et af branchens bedste investeringsafkast. Den betegnelse bryster flere pensionsselskaber sig af ved offentliggørelsen af resultaterne for 2017. Men der tale om subjektive vurderinger, påpeger Jesper Kirstein, der i denne klumme peger på flere forhold, man skal være opmærksom på, når man sammenligner afkast.

Er aktiefesten slut?

Efter et dyk på de amerikanske aktiemarkeder, der har smittet af på Asien og dernæst Europa, ser Bo Bejstrup Christensen i denne klumme på, om aktiefesten er slut. Han tager os først gennem nobelprisvinderen Robert Shillers prisfastsættelsesmetode, og derefter tager han de makroøkonomiske briller på.

Strategi og Arkitektur i Fremtidens Pensionsselskab

KLUMME: Lars Albert Beck Thomsen fra konsulentfirmaet TrustWorks har interviewet en række topledere fra pensionsselskaberne og samlet sine observationer som forretningsarkitekt på projekter i pensionsbranchen.

Udgør den kinesiske gæld et problem?

KLUMME: En gældskrise i Kina vil i værste tilfælde påvirke verdensøkonomien, men hvor tæt er kineserne på at havne i den situation. Jesper Kirstein, stifter af konsulenthuset Kirstein, behandler emnet i ny klumme på FinansWatch.

2018 – året for tech banking?

KLUMME: Bankerne bør skue mod de store teknologiselskaber, når de skal vurdere hvor konkurrencen kommer fra i det kommende år, skriver Tobias Holger Hansen fra Cardlay i ny klumme på FinansWatch.

Bør forsikringsselskaberne bekymre sig om Amazon?

KLUMME: Forsikringsbranchen kan stå over for en ny, kæmpe udfordrer i form af Amazon og internetbutikkens nye Alexa-platform. Det skriver Jacob Tovborg, nordisk ansvarlig for forsikring hos Accenture, i ny klumme på FinansWatch.

Sådan får forbryderne ikke de julegaver, de ønsker sig

KLUMME: Når danskerne går amok i juleshopping på nettet, er det vigtigt, at virksomhederne kan holde deres kunders betalingskortdata sikker, skriver Frederik Hallenborg fra Verizon Enterprise Solutions i ny klumme på FinansWatch.

Er du sikker på, at aktier er den bedste (langsigtede) investering?

KLUMME: I årevis har det været kendt, at aktier på den lange bane giver et betydeligt bedre afkast end obligationer. Men ny forskning viser, at det langt fra gælder alle aktier. Investeringsstrateg Bo Bejstrup Christensen gennemgår i denne klumme de overraskende resultater.

Løft blikket

KLUMME: Ifølge Finansforbundet skal arbejdsgiverne lade være med at fokusere på effektiviseringer, når det gælder digitalisering. Men det er helt skævt, skriver Mariane Dissing fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Digitalisering er mere end effektivisering

KLUMME: Når det gælder digitalisering, er der et vitalt behov for at få øjnene væk fra effektiviseringer og tilbage på forretningen – og ikke mindst på relationen til kunderne. Det skriver Finansforbundets formand, Kent Petersen, i ny klumme på FinansWatch.

Nye PSD2 licenser ved årsskiftet – klar hertil?

KLUMME: Den nye betalingslov træder i kraft 1. januar 2018 og indebærer især, at alle – både gamle og nye – betalingsinstitutter, betalingsudbydere og fintechs på betalingsområdet nu skal gøre sig klar til et nyt licensregime. Michael Camphausen, partner og advokat i Camphausen|Co, giver det fulde licensoverblik.

Pas på passiviteten

KLUMME: Man skal passe på med de passive investeringer. Sådan lyder meldingen fra Jan Eggertsen fra T. Rowe Price. Han mener, at aktiv investering betaler sig - også i et marked som USA, selvom teorien måske siger noget andet.

ECB hæver renten… i 2020!?

KLUMME: Den Europæiske Centralbank har ikke travlt med at hæve renten, mener investeringsstrateg Bo Bejstrup Christensen, der i denne klumme forklarer hvorfor.

Flere af de gode historier, tak!

KLUMME: Der er alt for mange historier og snak om et dårligt arbejdsmiljø i finanssektoren – og det selv om data viser, at det overordnet set går meget godt, skriver Mariane Dissing fra FA i ny klumme på FinansWatch.

De nye kontanter i det kontantløse samfund

KLUMME: Hvordan skal vi egentlig overføre penge til hinanden og butikker i det kontantløse samfund, som mange forventer snart ankommer? Det har sikkerhedschef Ebbe Skak Larsen fra KMD sat sig for at forudsige i denne klumme.

Hvad sker der, når seddelpressen stopper?

KLUMME: I denne uge ventes den amerikanske centralbank at annoncere, den reducerer sin obligationsbeholdning. Dermed trækkes der for første gang siden krisen decideret likviditet ud af de finansielle markeder. Senere på året ventes en ny melding fra Den Europæiske Centralbank, skriver investeringsstrateg Bo Bejstrup Christensen i ny klumme på FinansWatch (Opdateret).

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere